| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
HEVA Senator B 3.0 24V Bydgoszcz | 2003-04-29 08:34:39 Być może ktoś mi pomoże. A mianowicie w komorze silnika mam parę tajemniczych wtyczek, które sobie wiszą. Dwie z nich są najbardziej tajemnicze, no może trzy, bo te dwie na pierwszej fotce są razem. Kojarzy może ktoś tak na oko, od czego mogą te wtyczki być? Te z pierwszej fotki są blisko akumulatora, ta z fotki drugiej wisi obok przedniego reflektora (od strony kierowcy).
![]() |
salmon DEADSOUL Audi A6 C4 Ełk | 2003-04-29 17:10:03 To pierwsze nie wiem, też mam takie Pzdr |
gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2003-04-30 00:00:36 Zgadzam się z tobą Salomon. Poczekajmy co powie Heva |
HEVA Senator B 3.0 24V Bydgoszcz | 2003-04-30 08:47:16 Siemacie. A no tamten właśnie silniczek reflektora mi nie działa, to może własnie ta wtyczka????? hehehe. Ale całkiem możliwe, że to też od wentylatora - no cóż, nie jest łatwo powiedzieć. Może Robert z Krakowa wtrąci conieco, bo ma Seniora i łatwiej będzie porównać. A co do studiowania elektryki Gieroy, to racja - chcę wiedzieć jak najwięcej. A nie chcąc słodzić, to dzięki temu forum naprawdę wiele się dowiedziałem. Nie odsuwając nikogo w tył, powiem, że WSZYSCY są extra i oby tak dalej.
Mimo tego, że jak sama nazwa forum mówi - jest to klub Omegi, to mam nadzieję, że jestem równie miło postrzegany jak Brać Omegowa. To tyle |
gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2003-04-30 08:55:43 No Heva w swoich szeregach mamy również posiadaczy tak dystyngownych aut jak Senator. Jest to taki "zamożniejszy brat" także nie masz się czego obawiać. Na forum nie tolerujemy tylko chamstwa i cwaniactwa a jesteśmy tu po to aby sobie pomagać!! W związku z czym nadal możesz kontynuować swą edukację na łamach wielce szacownego LOB forum.
Pozdrawiam |
HEVA Senator B 3.0 24V Bydgoszcz | 2003-05-05 09:21:12 Taka wtyczka jak na fotce nr 2 jest również z drugiej strony i napięcie jest na obodwu cały czas po odpaleniu silnika. Czy nie są to aby wtyczki do zestawu wentylatorów do pracy auta w gorących warunkach? A może do wentylatorka klimy... |
abacus Omega25TD Kutno | 2006-08-31 23:43:26 Jeśli mowa o tajemniczych wtyczkach to podepnę się pod temat.
Mam takowe dwie w tunelu środkowym. Zaraz pod zapalniczką i nawiewem tylnym jest tam jakiś komputer i 2 kostki które do niczego nie są podłączone a wychodzą z pod radia i idą przez cały tunel. (oczywiście nie widać ich na zewnątrz tylko są pod tunelem). Niestety nie mogę załączyć zdjęć bo musiałbym rozbierać kolejny raz cały tunel i podłokietnik a kiedy to robiłem nie miałem aparatu. Czy może mieć to związek z tym że w swojej omedze nie mam z tyłu elektrycznych szyb ani nawiewów tylnych szyb. Może to do którejś z tych rzeczy???? |
yogikrakow Omega tzw. C 2.5TD Janów Lubelski / Kraków | 2006-09-01 08:34:16
Coś mi się przypomina, że chyba nawet fotki takich wtyczek gdzieś były na forum. Wtyczki (u mnie zielone) są od podgrzewania tylnych siedzeń, a ten sterownik, to od poduszek (Siemens'owski, taki ze strzałką w kierunku jazdy) |