MotoNews.pl

Dymek z pod kiery!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej!
Podczas odpalania-w momencie zapłonu przez chwilke (moment) leci dymek z przełączników pod kierownicą!!!Zastanawiałem się co się stało, a zaczęło się od tego,że samochód stał na słońcu!Może smar gdzieś wpłynął i się teraz w momencie zapłonu wypala? Ale i tak jest to niepokojące!Rozbierał ktoś kierke i obudowę pod nią?
Bo jak mi się fura sfajczy....

PZDR.

Jeżeli chodzi o kostkę wiązki stacyjki to jest pod kierownicą, dostaniesz się do niej bez problemu jak zdemontujesz dolną osłonę i oczywiście obudowę kierownicy.

Remlen!
Miałem dokładnie to samo co ty w tamtym roku w wakacje - robiło mi się to podczas każdego uruchamiania silnika...
Jaka tego była przyczyna?
Otóż rozkręciłem plastikową osłonę wokół kierownicy i okazało się że "kostka" doprowadzająca kabelki do stacyjki była nie do końca wciśnięta do gniazda i podczas odpalania między wtyczką i gniazdem tworzył się "łuk prądu" który powodował to spięcie...

Hej!

Dzięki "Panowie" za rady-sprawdzę to! Napisze potem co i jak!
Może będzie tak jak u Łukasza!
PZDR.

Dymek z kostki? miałem to kiedyś jakieś 100 lat temu w malcu, mocno się wtedy dziwiłem, niedługo potem przestało działać i konieczna była wymiana całości.
Z tych dwóch mozliwości wybieram opcję Łukasza zdecydowanie bardziej korzystna

No i sprawdziłem! Było tak jak sugerował Łukasz! Miałem luźny konektor na wiązce do stacyjki! Troszkę dogiąłem i jest gitarra!
Dzięki!