Woda w bagażniku....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Po ostanich deszczech zauważyłem w bagażniku wode.Lipa po całości....Z prawej strony tylko cieknie.Wiem bo w środku w bagażniku tylko ta strona tapicerki jest mokra...Gdy przyjżałem sie uszczelce to zauważyłem mokre ślady w prawym górnym rogu tóż pod uszczelką...co moge zrobić???czy muszę wymienić całą uszczelke???czy może jakoś uszczelnić np.silikonem??Prosze o rade i pomoc...
Z góry dzięki

Chyba niestety uszczelka do wymiany (jeżeli jest uszkodzona). Ja przynajmniej nie znam skutecznego sposobu na naprawę.
Pozdro

Nie jest uszkodzona przynajmniej na zewnątrz...ale dzieki chyba bedzie bezpieczniej jak wymienie

A ja bym jeszcze sprawdził, czy nie masz może dziury w nadkolu. Ja miałem dziurę i woda była wrzucana do bagażnika od koła - wtedy oczywiście trzeba będzie zakleić dziurę no i ja polecałbym założyc nadkola z tworzywa sztucznego. Nie jest to drogie a jednak daje zabezpieczenie.

Już znalazłęm przyczyne...woda lala mi sie przy tylnej lampie.byla mała szparka ale spoko zalepiłem i powinno być OK. Ale dzięki za rade sprawdzę też nadkola tak dla świetego spokoju...