MotoNews.pl

Remont generalny silnika - czy warto ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc, moj essi musi przejsc operacje serducha (silnik 1.3) i powiedzcie mi czy warto inwestowac w remont i ile to mniej wiecej kosztuje ( chce miec porownanie do mojego mechanika)

pozdrawiam

sapcio

To zależy co masz na mysli pisząć "generalny remont silnika"

Sapcio ty żyjesz.....!!!

A co do silnika to nie wiem ale pomyśl czy nie bardziej opłaca Ci się zmienić silnik..?

nie wiem ile kosztuje remont.. ale jak kupisz taki używany silnik to nigdy nie wiadomo ile on pojeździ, do ceny silnika dolicz koszt robocizny, ew. transportu,

generalnie jak samochod jest w dobrym stanie i będzie jeździł jeszcze że ho ho to rób remont, jak za kilka lat i tak planujesz zmiane to kup używany

chociarz ja nie lubie inwestować w coś co i tak mam za jakiś czas sprzedać, a wiadomo że pieniadze które teraz włożysz są już nie do odzyskania.

Ja ostatnio zmienilem silnik, na taki sam 1,6 16 tylko 4 lata mlodszy. Odpukac zrobilem juz ok 1000 km i nie zaluje.

może nie wiek a przebieg jest ważny..

Mi za remont 1,6 8 zaworowego xr3i krzykneli 2600 PLN

nie opłaca się remontowac - wex zalej go motodoctorem i wystawiaj na allegro

Cytat:
2006-10-12 10:58:16, Inferno pisze:
Mi za remont 1,6 8 zaworowego xr3i krzykneli 2600 PLN

to wymyslili cene

jak cos mam silniczek (1.6 8V EFi 105KM przebieg 220 000) do sprzedania, ze wszytkimi gratami do swapa...co do ceny napewno sie dogadamy ale mysle taniej niz remont Twojego