MotoNews.pl

Coupe I - regulacja swiatel

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Swiatla mijania w coupe to masakra. Mam ustawione pokretlem w kabinie najwyzej jak sie da a i tak sa bardzo nisko. Nie mam niestety pojecia jak to mozna dodatkowo wyregulowac pod maska. Jesli ktos ma doswiadczenie w tym temacie to bardzo dziekuje z gory za pomoc

nie wiem jak jest w coupe ale pewnie podobnie jak w lantrze ...bylem ostanio u kumpla w serwisie w skodzie..i tam pozyczylem sobie to urzadzonko na ktore pada swiatlo reflektora i ustawilem sobie lewy reflektor bo swiecil w kosmos.. u mnie z tylu lampy wystaje taki bialy bolec..wchodzi na to plaski klucz 8 lub mniejszy i tym reguluje sie wysokosc swiecenia swiatla u Ciebie wydaje mi sie ze powinno byc podobnie..

Podjedź do najbliższej stacji diagnostycznej i ustawią światła tak jak powinny być. Bez urządzeń pomiarowych ustawianie świateł, to jak gra w totolotka.

Badito pisał Ci dobrze biały bolec wychodzący z silnika do pozycjonowania świateł ....ale skąd masz wiedzieć ze dobrze swiecą ? hmmm to znaczy nie za wysoko? bez przyżadu albo choć sciany i odmierzenia wysokości lamp.....

Chcialem starym jak swiat sposobem 'na sciane' wyregulowac dzisiaj tak chociaz zeby zobaczyc jak to sie robi. Jutro udam sie do serwisu.. juz wiem, o ktory bolec chodzi, rzeczywiscie jest taki Dzieki za pomoc.

w accencie i coupe zawsze reguluje swiatla sam na scianie i na przegladach zawsze jest ok

pozdrawiam

witam!
czym reguluje sie swiatla w accencie '03.widze tylko jakies pokretlo,ale nie mozna go ruszyc-boje sie uszkodzic elektryczna regulacje.