GDZIE SĄ MOJE TABLICE!?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie no co za hujowy dzień - nie dość, że z roboty wyszedłem przed 23 (niech sobie w d. wsadza te śmieszne nadgodziny) to idę do auta i patrze ktoś zapierdolił mi tablice rej. obydwie - i zderzak lekko jakby z buta pojechany - kurwa no tylko co przed świętami odebralem go po lakierowaniu po mojej październikowej przygodzi - huje chcieli się wpieprzyć do auta i troche mi je zdemolowali. A tu znowu przygoda... Właśnie wróciłem z komendy - gliniarz mówił, że pewmie trzeba będzie auto od nowa rejestrować. Orientujecie się jak to wygląda, jakie są koszty? I jak z tą rysą - idzie to jakoś jakąś kredka wygladzić - nie jest mocno - no przecież nie pojadę znowu lakierować zderzaka - dżizus nawet go nie widziałem umytego tzn. jak odebrałem to był umyty, ale teraz był cały czas brudny... Nie ma co weekend zapowiada się obiecująco

PS sorki za przekleństwa ale sami rozumiecie
aha autko stało na bednarskiej przy szkole muzycznej
na komendzie mówili, że podobno menele kradną je na złom - skurwysyny, a miałem sympatię do tych wszystkich Edich... no chłopaki po sróbki i przykręcić porządnie tablice, u mnie było na zatrzaski

chlory tego nie kradną.....
.....kradną to łebki w celu tankowania na"zrywke"

zalewa samochód do pełna, na Twoich numerach i odjeżdza.
Nie ździw sie jak przyjdzie Ci wezwanie do zapłaty.

PS ja swoje mam przykręcone i przynitowane

Mnie raz zgineły z Poldka, ale na szczęście nie musiałem wyrabiać nowych, akurat go sprzedawałem, więc poszedł bez tablic z zaświadczeniem z policji.

Niedługo potem ukradlii tablice teściowej, pamietam ,że kosztowało to ją ok. 200 zł. + strata dnia.

W Esperko tablice mam przymocowane na 6 grubych nitow.

No tak, a ja mam tablice tak tylko wsadzone w plastikowe ramki. Patrzyć kiedy mi tylko zwiną. Muszę je przynitować. Będzie spokój.

no to mnie pocieszyliście...

Mnie tak zawineli tablice - tylko tył.
Do urzędu musisz mieć zaswiadczenie z Policji, że zostały skradzione i powinni to zrobić prawie, że od ręki. Ja miałem nowe blaszki na drugi dzień, no oczywiscie nie za darmo.

no tak jak jedną to może i od ręki, ale jak komplet to ponoć będą kłopoty - w poniedziałek się wyjaśni - narazie będę pomykał bez tablic

Możesz wyrobić sobie naklejki tablicopodobne, na Allegro za kilkanaście złotych.... Myśle że długo byś jeździł zanim by się ktoś zorientował..
Ale współczuję bo jeżeli będziesz musiał rejestrować od nowa, czyli naklejki, dowód i tablice to pod 200zł wywalisz..

Cytat:
2005-01-15 18:25:41, MaciekGT pisze:
Możesz wyrobić sobie naklejki tablicopodobne, na Allegro za kilkanaście złotych.... Myśle że długo byś jeździł zanim by się ktoś zorientował..

Tylko wtedy nie może zglosić kradzieży na policji i ryzykuje uwikłanie się w sprawę jakiegoś rabunku czy kradzieży.

Przerabiałem to kiedyś w maluchu mamci. Niestety, trzeba przerejestrowywać auto, czyli czekają Cię koszty rejestracji.
Jak jedną zwinęli, to mama uprosiła kolesia w firmie wyrabiającej tablice i zrobił bez papierów.
Nieciekawa sprawa, bo z kolei za śruby albo nity można dostać mandat. Chyba, że są pomalowane na biało - na białej tablicy.
Pozdr. P.

Cytat:
2005-01-15 22:18:47, pyrekcb pisze:
Nieciekawa sprawa, bo z kolei za śruby albo nity można dostać mandat. Chyba, że są pomalowane na biało - na białej tablicy. Pozdr. P.

Pyrek, nie rób scen

Cytat:
2005-01-15 22:18:47, pyrekcb pisze:
Nieciekawa sprawa, bo z kolei za śruby albo nity można dostać mandat. Chyba, że są pomalowane na biało - na białej tablicy. Pozdr. P.

Pyrek Ty mnie nie strasz! Mandat za takie głupstwo nie wierze.

Mandatu nie dostałem, ale pouczenie - tak.
Pomimo to dalej jeździłem ze śrubami...
A w oplu mam tylko włożone w ramki.
P.

Cytat:
Nieciekawa sprawa, bo z kolei za śruby albo nity można dostać mandat. Chyba, że są pomalowane na biało - na białej tablicy.

A to ciekawe.... bo w urzędzie komunikacyjnym w moim mieście niedawno odbierałem nowe tablice i sami pracownicy uprzedzali przy wydawaniu tablic, aby przykręcić je śrubami do zderzaka.
Jak na razie mam je nie przykręcone, ale przeczytawszy ten post jeszcze dzisiaj biorę nitownicę i do dzieła .

Chyba ze sruba ma naprawde konkretne rozmiary i np. z 0 robi 8.

twoje , jak twoje , ale gdzie sa moje??
mi dzisaj za.. obydwie, tez musze zloma rejestrowac od nowa, i mam dwa pytanka:
1. Czy rejestrując pojazd ponownie musze placic za pozwolenie czasowe i czekać miesiąc zeby sprawdzili auto?? bo jak przerejestrowywałem kiedys poldka z rodziców , na siebie , to przez miesiąc sprawdzali czy nie jest kradziony.
2. Czy moge założyć małą tablice z przodu ( kwadratową)?? ładniej by leżała.
a tablic nie można dziurawić , ani w żaden sposób przyozdabiać, ale w pi.. to mam, nowe przykręce na M12

Niestety kwadratowe są zabronione do espero. Ten typ tablic został zarezerwowany tylko dla 2 esperaków w Polsce z czego jeden kwadratową tablicę ma z nieświadomości łamania praw autorskich drugiego właściciela (patrz Podly oraz nowi właściciele vipera).

Cytat:
2006-06-09 15:15:47, sweeper23 pisze:
... 1. Czy rejestrując pojazd ponownie musze placic za pozwolenie czasowe i czekać miesiąc zeby sprawdzili auto?? bo jak przerejestrowywałem kiedys poldka z rodziców , na siebie , to przez miesiąc sprawdzali czy nie jest kradziony....

Na nic nie czekasz, oddajesz stary dowód a dostajesz nowy + tablice.
Poza tablicami nic się nie zmienia, więc nie ma sensu sprawdzanie czy nie jest kradziony

ja w espero maM w ramkach czarne blachy, nie przykrecone

A w baku tylna jest w ramce a w przedniej 2 latat temu nawierciłem dziury i na sroby do zerzaka i nikt na to niezwracał narzaie uwagi

a co do nowych blach doastajesz stałe blachy ale dowód rej. miękki to znaczy maja 2 tygodnie na sprawdzenie czy nie był kradzony, co mnie zdziwił wujas kupił nówkę samochód z salonu i tez dali miękki dowód wie nie dokonca ktos pomyślał

Cytat:
2006-06-09 19:08:04, Karol13 pisze:
...a co do nowych blach doastajesz stałe blachy ale dowód rej. miękki to znaczy maja 2 tygodnie na sprawdzenie czy nie był kradzony, co mnie zdziwił wujas kupił nówkę samochód z salonu i tez dali miękki dowód wie nie dokonca ktos pomyślał

Przy zmianie właściciela tak jest.
Jeśli zmieniasz tylko nr rej urząd wystawia co prawda tzw miękki dowód ( taki przepis ) ale zostaje on natychmiast unieważniony i z urzędu wychodzisz z "twardym dowodem" w ręku

PS. Taka przynajmniej jest praktyka w "moim" urzędzie

[ wiadomość edytowana przez: mifi dnia 2006-06-10 07:29:52 ]