Znów programowanie kluczyka w awensis 2000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Prosze Was, bo już kolejny raz się rozprogramował, a serwis nie chce sie przyznać jak to zrobić. Niestety kupiłem autko bez instrukcji i nie znam tej procedury. Napiszcie pleaseeeee.
misiek@icpnet.pl

dzieki

" W przypadku wielokrotnego naciśnięcia przycisku "LOCK" LUB "UNLOCK" nadajnika zdalnego sterowania, gdy znajduje się on w odległości od samochodu większej niż zasięg działania lub podczas wymiany baterii w nadajniku funkcja odblokowywania zamków zostaje zatrzymana. konieczne jest zatem przywrócenie synchronizacji układu, postępując wg poniższego schematu.
1. Otworzyc dzrwi kierowcy,gdy w wyłączniku zapłonu nie ma kluczyka.
2. Włożyć kluczyk do włącznika zapłonu, przekręcic do poł." ON" i odczekac 10 sek
3. Dwukrotnie nacisnąć "LOCK" LUB "UNLOCK" Słyszalny będzie odgłos pracy dobiegający od wewnętrznej strony przycisku blokady umieszczonego w drzwiach"

Tyle mówi instrukcja. Powodzenia w walce z materią.

DZIEKI !! piwojtek'u

zadzialalo od razu i jestem szczesliwy ,

Jeszcze raz bardzo dziekuje za info.

Witam
Czy można zaprogramować w kluczyku uruchaminie alarmu czy tylko otwieranie i zamykanie centralnego?

Dzięki za info
Pozdrawiam
Zdzichu

No właśnie jak to jest z alarmem? Ja otwieram sobie auto z kluczyka (tzn przyciskiem unlock) i zamykam (lock) ale nie słyszę żadnego piknięcia. Czy alarm trzeba jakoś specjalnie programować?