[126 i moze inne]Szyby z poliwęglanu...Czy jest ktos chętny?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie pisze taki wstepny, zapoznawczy post czy ktoś byłby chętny na szyby z poliwęglanu do maluszka. W cały zestaw wchodzi tylna, oraz tylne boczne szyby. Grubość szyby to 2 mm. Zajebardzo lekka. jerst to poliwęklan który po pierwsze nie rysuje sie tak jak plexi, po drugie gdy sie tłucze to tak jak szyba wiec nie zrobi krzywdy w przeciwieństwie doi plexi. Cena za komplet takich szyb do malca to 80zł + ewentualne koszty przesyłki, lecz z tą to tak dziwnie bedzie-wkoncu to szyba wiec wysylam tylko na odpowiedzialnosc kupujacego.
Dop innych samochodow tez jest mozliwosc dorobienia, lecz neistety nie znam cen. To juz musiałbym znac dokladny wymiar iu bysmy wyliczali.
Byłby ktos zainteresowany?

Sory ze na głównym ale chce zobaczyc czy ktos w ogóle bedzie tym zain teresowany.

Pozdrawiam serdecznie.
Kuner

Czy beda potrafili dorobic szybe z oryginalu? tzn ja tak na przyszlosc chcialem do ascony, ja mam szyby ktore nie sa płaskie, tylko maja lekki łuk - dowiedzialbys sie ile by to kosztowalo? tak Pi razy drzwi

W tym momencie niestety nie dam rady $ ale jak dojdzie do zamawiania to moze

A mam pytanie: to jest montowane na uszczelke czy na silikon?

uszczelki waza proponuje silikon + wiertarka + nitownica i do przodu

ja bym sie pisal ale nie wczesniej niz za miesiac. mam kupe innych wydatkow tera

No wiec tak. Szyby która nei jest płaska nie da rady Niestety

Ze wzgledu na wygode montazu (w razie czego zawsze mozna zdjac szybe itd) bedzie szyba na uszczelki maluchowskie ale jesli ktos sie uprze i bedzie chcial ciutke wieksza na silicon albo nity to nie ma problemu tylko bnedzie troszke drozej bo to juz masowa produkcja nie bedzie

ja sie pisze tylko właśnie zabardzo z $$$ teraz nie wyrabiam..... na kiedy trza dać zamówienie ostateczne?

KUNER Jest jakiś termin do kiedy trzeba zamawiać a potem już kuniec Ja wstępnie byłbym zainteresowany, myśle że znajdzie sie paru chętnych w ŁDZ

Przypuscmy ze im szybciej tym lepiej... dajmy na to tydzien a potem jak ktos bedzie chcial to zobaczymy ale tej ceny nie gwarantuje...

wlasnie przerobilem ten temat i jesli chodzi o skladanie tego na nity czy silikon czy klej do szyb, tak jak ja mialem to miec pierwotnie zrobione - darujcie sobie. kleilismy z kumplem sama tylna szybe, od 22 do 4 nad ranem a na koniec sie wkurwilem, wyrwalem ja i zlozylem na uszczelki. ten moze 1kg na wszystkie uszczelki nie jest wart roboty i kasy ktora trzeba wlozyc i tak nie bedzie wygladalo dobrze, a na uszczelkach nikt u mnie nie pozna ze mam plexe dopoki nie dotknie i uwazam ze tak jest zajebiscie. plexa na caly tyl mnie kosztowala 40zeta i w kazdej chwili wyciagam ja, kupuje plaster plexi za parenascie zlotych, flex i jest nowa szyba za grosze.

co do poliweglanu to tez chcialem go kupic bo sie naczytalem i nasluchalem ze taki wypas a osoba ktora przerabiala temat wsadzania poliweglanu doradzila omijanie go szerokim łukiem. poliweglan jest strasznie wiotki i zeby uzyskac sztywnosc plexii (ktora i tak jest nieporownywalnie wiotka w porownaniu do szyby) trzeba by dac kilka mm grubsza. poza tym mitem jest ze poliweglan sie mniej rysuje od plexii, tak samo nie zgodze sie z tym ze tak latwo peka, juz pare razy sie o szybe oparlem niechcacy zapominajac co tam jest i nigdzie nie pekla normalnie spreżynuje. ja mam 2mm i mysle ze tak jest optymalnie.

No właśnie jak to w końcu jest?? Wiem, że RC na poliwęglanie śmiga....Czy ktoś oprócz Krzych00'a miał okazję z plexi kożystać??

Cytat:
2005-03-03 15:27:59, Kuner pisze:
Przypuscmy ze im szybciej tym lepiej... dajmy na to tydzien a potem jak ktos bedzie chcial to zobaczymy ale tej ceny nie gwarantuje...

Oj to nie wiem czy damy rade

I pisać pisać pisać o róznicach między Plexi i Poliwęglanem. Różnica w cenie jest, że tak powiem, dość znaczna.
Co z niebieskimi i przegladami ??

Ja wstepnie byłbym zainteresowany, jednak nie wczesniej niz za miesiac

jak jest z wytrzymaloscia poliweglanu? i ile kosztuje metr kwadratowy? Czy sa tylko 2mm grubosci? czy moze 3mm tez dalo by sie zalatwic?

Cytat:
2005-03-03 15:30:32, Krzyh00 pisze:
tak samo nie zgodze sie z tym ze tak latwo peka, juz pare razy sie o szybe oparlem niechcacy zapominajac co tam jest i nigdzie nie pekla normalnie spreżynuje. ja mam 2mm i mysle ze tak jest optymalnie.

Tu nie chodzi o to że poliwęglan mniej pęka od plexi tylko o to że poliwęglan pęka jak szyba chartowana a nie jak plexi którą dałoby się poderżnąć gardło. Połam sobie plexi to zobaczysz jakie kawałki zostaną i dlatego jest ona zabroniona w RC i tylko i wyłącznie poliwęglan jeśli nie normalne szyby.

Cytat:
2005-03-03 16:06:25, Samael pisze:
jak jest z wytrzymaloscia poliweglanu? i ile kosztuje metr kwadratowy? Czy sa tylko 2mm grubosci? czy moze 3mm tez dalo by sie zalatwic?

Musiałbym sie dowiedziec ale nic nie obiecuje

Cytat:
2005-03-03 15:27:59, Kuner pisze:

Dobra Kunerku ja biore .Poliwęglanik lekki i tego mi potrzeba...
Ale ja to chyba na nity sobie przymocuje ,ale jeszcze rozwaze....

jaka jest roznica mas pomiedzy szklem a poliweglanem na 3 szybkach??

Cytat:
2005-03-03 17:50:44, NAZIK pisze:
jaka jest roznica mas pomiedzy szklem a poliweglanem na 3 szybkach??

Znacząca...

Czesc,
Sluchajcie pytanko do ludzi ktorzy juz przerabiali temat poliweglanu ewnetualnie plexi. Moj malec sluzy mi nie tylko do KJSow ale rowniez do jazdy na codzien, czy w takim razie jest sens zmiany szyb na poliweglan? Jakie sa minusy takich szybek, chodzi mi glownie o to? Czy powiedzmy jak zapomne i sie opre to czy wpadne razem z szyba, czy powiedzmy bardziej pizdzi w zimie (choc to akurat najmniejszy problem bo u mnie i tak pizdzi niemilosiernie), czy moze cieknie, no generlanie czy w przy normalnym uzytkowaniu jest straszna kicha z tym?
Pozdrawiam,
Konrad