| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
omegolotC30NE Czerwin | 2006-11-10 14:12:35
|
jackrally VW Passat Lublin | 2006-11-11 20:39:11 Przyczyn może być wiele. Luz na łożysku przedniego koła?? Zwykle coś takiego się nie zdarza przy obecnych łożyskach. Nieźle musisz je mieć zajeżdżone. Od tego jednak kierownica nie bije. Końcówka drążka może powodować bicie, ale jak jest już naprawdę rozwalona. Opony mogą mieć niewidoczne bąble i biją, albo były np. mocno przyhamowane i są przytarte w jednym miejscu. Sprawdź dokręcenie kół. Może masz jeszcze felgi, w których otwór środkowy jest większy niż średnica piasty, wtedy też kierownica bije przy dużych prędkościach. |
slawekwilk tomaszow lubelski | 2006-11-13 15:29:23 Cześć widzę że dużo piszą tobie o drążkach o łożyskach,ale najlepiej sprawdz felgę czy nie jest krzywa ( trzeba ją dobże wyważyć) podstawa koło czy niema żadnych wybżuszeń.Ja miałem sytuacje podobna i okazało się ze to wina koła, w warsztatach samochodowych robili cuda i nie mogli tego zrobić a wystarczylo tylko podnięść samoczód i przekręćic koło i reką sprawdzic jego stan, mi poszło poszyćie na kole na części jezdnej.
pozdrawiam Sławek |
przemekb22 Renault Megane Brzeszcze | 2006-11-13 19:36:27
Witaj! To prawda co piszesz. Generalnie w moim przypadku przyczyn może być co najmniej kilka. Zdaje sobie sprawę, że mam wybitą końcówkę drążka. Po drugie felge też mogę mieć skrzywioną - nietrudno o to na naszych drogach. Żadko kiedy jeżdżę powyżej 120 kmh nie mniej jednak nie powinno nic bić. Po zimie, jak założe letnie gumy, będę sprawdzał po kolei co to może być. Teraz jeżdże na zimówkach więc wole z prędkościami nie przesadzać. A w ogóle moje autko to nie sportowy bolid, żeby się ścigać Widze też, że nie tylko ja mam podobny problem, bo jak pisałeś, ten temat już przerabiałeś Pozdrawiam serdecznie!!! |
przemek1531 opel astra świecie | 2006-12-02 14:48:26 ja w astrze mialem drgania od 120 były lożyska wywalone i kola nie wywazone |