MotoNews.pl

Co to jest.. ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam po przerwie ;]
Powiedzcie mi co to kurde jest.. ?

Czyszczę wszystkie rurki i rureczki i zastanawiam sie co z tym mozna zrobić. Idzie z tego rurka do obudowy filtra powietrza i z niej mi olej kapie...
Z tego co pamiętam to ta rurka od filtra powietrza to idzie do odmy (czyli ta puszeczka to odma?) i można tam maly filterek zalożyć tak ?

p.s. foto zapozyczone z allegro

[ wiadomość edytowana przez: polityk dnia 2007-07-21 18:18:52 ]

Tak to jest odma
A czy filterek wsadzić można to nie wiem, wiem jednak że tam nic nie wsadzisz chyba ze powtykasz przez którąś z dziurek

Thx
a czy to sie może zepsuć ? i jeśli tak to jak to poznać ??

Cytat:
2007-07-21 23:32:35, polityk pisze:
Thx a czy to sie może zepsuć ? i jeśli tak to jak to poznać ??

zapchać się może

Oczywiście że może się zepsuć, ja tak miałem. Objaw - niestabilna praca biegu jałowego, gaśnięcie. Doraźnie można zaradzić zatykając wężyk idący od odmy w kierunku kolektora dolotowego.
W moim (1,4i) odma jest nieco inna, ale zasada taka sama. Występuje tylko w oryginale i kosztuje około 80PLN. Można spokojnie kupić używaną, nie jest to element który decyduje o naszym bezpieczeństwie na drodze.
Powodzenia.

P.S.
Co to za patent z tą ż/ź taśmą na kablach W/N??

[ wiadomość edytowana przez: R_O_Y dnia 2007-07-22 23:11:04 ]

R_O_Y, Polityk napisał przeciez ze zdjęcie zapozyczył z allegro, wiec na Twoje pytanie zapewne nie zna odpowiedzi.

no hej,ja tez mam takie cos w moim clxie 1.4 kat. i nie wiem po co to jest ,ale obroty mi tez faluja ,przewaznie jak zatrzymam auto to spadaja ponizej 700 a zaraz wchodze spowrotem na ok. 1000 i tak jest zawsze jak zatrzymam auto np. jak dojezdzam do swiatel lub inne itp.pomozcie mi pliss.

Ale z czym mamy Ci pomoc? Przeciez jest napisane za co to odpowiada i co zrobic zeby się ewentualnie polepszyło.
Przeczytaj cały wątek, napewno znajdziesz odpowiedź