Problem ze skrzynia biegow ave 2005 d4d

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jechalem se dzisiaj z rodzinka moim avensisem 2005 d4d,wyprzedzalem goscia i gdy wzucilem piatyke cos zazgrzytalo i samochod przestal jechac ,objawy przy wylaczonym silniku biegi wchodza bez problemu ale jak zapale silinik i puszczamsprzeglo cos zgrzyta,wciskajac sprzeglo do konca cos szumi w sprzegle,moze mi ktos poradzi coto moze byc,bo zupelnie nie wiem co robic,jeszcze jedno toyote sprowadzilem z belgi,byla po lekkiej stluczce(zmieninna chlodnica i zderzak),auto ma rok wiec jeszcze dwa gwarancji czy poprostu mam brac gwarancje i scholowac do aso czy jak zobacza ze bylo cos robione to sie wypna i nie uznaja gwarancji.Dziekuje za wszystkie odpowiedzi i sugestie pozdrawiam grupe

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2006-10-03 23:00:23 ]
[ powód edycji: upgrade tematu ]

1- Ukręcona półoś
2- Zerwana tarcza sprzęgła
3- Padła skrzynia

Jak masz gwarancję to wal do ASO.

Jak nic przypomina mi to moja przygode na 99% tarcza sie rozleciala a ASO musi gwarancje uznac - co ma zderzak i chlodnica do sprzegla ??? powodzenia

A robiłeś przeglądy serwisowe? Bo jeśli nie, to może już nie masz gwarancji?? Oby tak nie było bo może okazać się, że i koło dwu masowe do wymiany, a kosztuje około 5 tys.

czhyba koło dwumasowe + nowe sprzęgło i czasem tez pęka obudowa sprzęgła RAZEM: 10.000 zł

Niestety to typowe dla nowego Avensisa, przy najmniejszych stukach przy zmianie biegów natychmiast wymieniać koło dwumasowe - wtedy koszt naprawy to TYLKO 6500 zł + robocizna

Avensis to chyba najbardziej awaryjna Toyota w historii...