Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Bull_Terrier Omega B Szczecin | 2006-09-03 15:04:09 na sekwencji spalanie powinno byc takie same jak na PB lub tez nieznacznie odbiegac od niego kilka procent nie ma mowy o 25-30 % takie dane sa dla II generacji. |
![]() KOLIBERk S63 + G65 Londyn | 2006-09-04 10:09:34
Prawda, szczegolnie w instalacjach sekwencyjnych. Ciekawe Przemodk, jak masz podłączone dysze do kolektora ssącego, sprawdził bym też dlugość przewodów od wtryskiwaczy gazu do dysz na kolektorze ssącym. Nie powinny być dłuższe niż 25cm i muszą mieć jednakową długość. Monterzy z reguły robią korekty na mapie gazu, a wina leży po całkiem innej stronie - złym podłączeniu instalacji. U mnie podczas zakładania instalacji, podłączyli wtryskiwacze gazu pod niewłaściwe cylindry. Uparcie twierdąc że to wina świec, kabli, silnika, auta, moja i teściowej. Moje auto pali do 8% wiecej LPG. Teraz pewnie bedzie jeszcze mniej, bo zmieniłem miejsce dysz. Gaz wpada prosto na zawory ssące. Auto śmiga, że hejj. |
piotriix zabki | 2006-09-05 21:25:15 Moje auto pali do 8% wiecej LPG. tylko zapomniales doliczyc do tego benzyny na rozruch i na rozgrzanie silnika do min 30 st |
Przemodk Chrysler Intrepid Wrocław | 2006-09-05 22:42:36 NO I WSZYSTKO SIE WYJASNILO.....
Zrobilem samochodem prawdziwa jazde testowa Wroclaw-Hamburg-Kopengaha-Wroclaw i srednie spalanie LPG na trasie przy sredniej predkosci 140-150 km/h na tempomacie wynioslo UWAGA 11,7 L, na 66litrach zrobilem 560 km. Uwazam ze to swietny wynik. No a ze spalaniem 18L w miescie chyba bede musial sie pogodzic....... Aha, i nie polecam tankowac LPG w Danii....primo stacji z gazem co kot naplakal, po drugie gaz kosztuje tyle samo co benzyna !!!! Uwielbiam ten kraj..... |
![]() KOLIBERk S63 + G65 Londyn | 2006-09-06 10:32:58
![]() ![]() Teraz, po pewnych przerobkach smiem twierdzic, ze auto pali mi tyle samo LPG co Pb. |