| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
goosemm Omega B - Caravan Gdansk | 2006-08-25 06:48:48 witam!
Czy ktos ma lub wie gdzie moge znaleść książke WKiL Sam naprawiam samochód opel omega B od 94r.? Prosze o link lub na maila goosemm@wp.pl Dzięki! |
ROBERTHO LOB WETERAN 2xV6 K C H | 2006-08-25 08:23:23 np. allegro -->znajdź przedmiot "omeg*" -->szukaj --> wyniki w kategoriach "książki i komiksy"
na prawde nie wiedziałeś jak znaleźć tą książkę ?? Moge Ci ostatecznie swoją sprzedać ale jest ok 2 razy droższa od tych na allegro |
goosemm Omega B - Caravan Gdansk | 2006-08-25 09:49:05 Dzięki,
w takim razie zakupie na Allegro |
arvax LOB MEMBER Ford Mondeo MK3 2,0 Żyrardów | 2006-08-25 09:53:35 ja widziałem w gdańsku
na ul Korzennej w księgarni jak sie idzie od dworca ![]() |
zYx LOB SYMPATYK ____Ω____ EU | 2006-08-25 11:42:57 I nikt jej nie udostepni na necie? Dziwne. |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2006-08-25 23:26:30 Panowie!
Takie sprawy załatwiajcie sobie na priwach a nie na forum |
Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2006-08-25 23:27:07 Mam takowa ksiazke ale w niej naprawde gowno jest ciekawego.
Wymiana tarcz hamulcowych jest opisana tak jak by to byla przynajmniej praca doktorska. Dla domoroslego mechanika stanowczo niezrozumiala (calki, rozniczki, momenty itp)
|
chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2006-08-25 23:38:15 W wiekszosci popieram Nav.
Najbardziej wnerwil mnie moment kiedy to nie wiedzialem jak sie dobrac do xenona i w ktora strone przekrecic jego obudowe aby wyjac zarowke (w zadna nie chcialo isc). Mysle sobie: "ach... zajrze do ksiazeczki..." a tam tekst: "ze wzgledu na zagrozenie zycia wymiana zarowki xenonowej nie zostala tu opisana" - lol! Wiec wsadzilem lapy w dziure, pchalem z calej sily i w koncu dalem rade Do kitu z ta ksiazeczka... wiele szczegolow jest pominietych... chocby przy rozbieraniu drzwi. Ktos kto nigdy klamek nie zdejmowal nie zrobi tego sam z siebie bez rozwalania gumowej klamki aby dostac sie do sruby pod nia. Troszke bez sensu jest w tej ksiazce. Ja bym wrecz wolal mniej a bardziej szczegolowo. |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2006-08-25 23:51:08
Eeeee tam, narzekacie
Dobrze, że coś w ogóle opisali, a nie tak jak w instrukci obsługi wozu "aby wymienić wycieraczki należy udać się do autoryzowanej stacji opel" |
jerzy1961 LOB SYMPATYK omega B 2.0 - CARAWAN Warszawa | 2006-08-28 00:26:35 popieram chemika - książka "cieniutka"- nie tylko mało szczegółów
ale i mało zasad i celu działania danych podzespołów - przydało by się coś polskich inżynierów np.pod tytułem "usprawnienia omegi" pozdrawiam Jerzy |
pxj Omega 2,5 TD Katowice | 2006-08-29 00:50:52 Potwierdzam! Ta książka jest słabiutka, a mam porownanie do książek z tej serii do innych samochodów i ta do Omegi jest najsłabsza. Jeśli ktoś ma jako takie pojęcie o mechanice to szkoda pieniędzy na tę książkę lepiej je wydać piwko |
goosemm Omega B - Caravan Gdansk | 2006-09-02 01:06:57 Zdobyłem ta książke i macie koledzy racje - beznadziejna. Żona ma lanosa i w ksiażce do niego jest wszystko tak opisane że laik sam wszystko zrobi, a w tej do omegi... no cóż - no coment! |
Tolas Opel OMEGA B Sedan Lublin | 2006-09-07 11:57:27 rzecz w tym że żadna książka sama nie naprawi samochodu. Poptrzeba trochę zmysłu technicznnego i wiadomości a przede wszystkim nic na hurrra - wiem to na swoim przykładzie - jak nie wiem co i jak to łap sam nie wpycham bo kończy się to zazwyczaj tragicznie. Lepiej pojechać do mechanika (choć z nimi to też różnie )
aha ma to jeszcze jeden plus, bo jak jest coś po naprawie nie tak to mogę mieć pretensję do kogoś a nie do siebie - ot, taki komfort. pozdro, |