Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-06-03 22:51:51 cewka wstaw inna (samarowska) i sprawdz czy bedzie oki jesli nie to wymien filterek gazowy ![]() |
![]() krzychuk SYMPATYCZNY GOŚĆ Laguna 1.8RT/VW T4 2 ... lublin | 2006-06-03 23:15:20 na nagrzanym silniku wyreguluj parownik tak aby jak najwieksze obroty były i jak najrówniej pracowała musisz znalec złoty srodek
umnie po regulacji na analizatorze spalin łada chodziła równo na 720 obr/min była cisza i wogole było super ale po nastepnym tankowaniu juz sie zmieniło [ wiadomość edytowana przez: krzychuk dnia 2006-06-03 23:16:55 ] |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-06-03 23:21:56 ja wczoraj wymieniłem w pugu filterek gazowy i zaczał równiej chodzic..o przyspieszaniu juz nie wspomne... niedługo łapie sie za parownik ![]() |
![]() Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2006-06-04 07:40:03 mialem wymieniony dopiero co filterek, ale myślicie ze to cewki wina? ale na benzynie chodzi ok |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-06-04 10:20:11 pozycz od kogos inna cewke i sprawdz |
![]() kruchy_ezg ŁADZIARZ Samara 21093 MPI Zgierz | 2006-06-04 10:50:37 na benzynie moze ci chodzic "prawie" ok. ale jak to bywa na gazie prawie robi wielkaaaa roznice. masz z elektronicznym modulem zaplon? |
![]() Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2006-06-04 18:16:11 zrobione, okazalo sie ze cewka i zaplon ![]() |
![]() A13 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Warszawa | 2007-11-12 14:33:11 Witam Szanownych Forumowiczów.
Potrzebuję zasięgnąć rady. Ladna od dłuższego czasu szarpie na wolnych obrotach i na zejściu z wysokich, troszkę mnie to denerwuje. Ponieważ wolne obroty falują, są nierówne, to spalanie jest kiepskie i śmierdzi gazem (i to właśnie ten gaz mnie denerwuje). Gdy jest zimna, to prawie jest dobrze, a jak się nagrzeje, to kiepsko (w korku to nawet zgasła mi 2 razy, odpaliła dopiero jak podniosłem klapę i przewietrzyłem komorę silnika). Jak skręcę gaz na ubogo, zupełnie nie trzyma obrotów i gaśnie. Sprawdziłem gaźnik dokładnie – nie idzie lewe powietrze. Membrana 2 gardzieli jest ok. Zmieniłem kable, świece, kopułkę i palec, ustawiłem przerwę na przerywaczu (wyczyściłem styki także) i luz na zaworach. Odpala elegancko, przyspiesza całkiem zadawalająco, ale ciągle szarpie. Na benzynie też są takie same objawy, jak na gazie. Podejrzewam serwo, że puszcza lewe powietrze, ale rura zmieniona, a pedał wpada podczas uruchamiania silnika – więc powinno być ok. Podejrzewam także zużyty rozrząd – czy to może mieć wpływ? A może zużyte membranki w parowniku? Co sądzicie o tym??? |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2007-11-12 15:29:00 A może cały aparat ma już luzy. |
![]() A13 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Warszawa | 2007-11-13 07:22:15 No właśnie, podejrzany jest aparat, bo zapłon wypada nieregularnie, czasami co 8, a czasami co 6, albo 10.
Dzięki |
![]() sylwesterpl SYMPATYCZNY GOŚĆ kiedys 2107/Volvo 740 Skierniewice/Łowicz | 2007-12-06 23:04:16 Jesli mozna to podczepie sie pod wątek. Mam ostatnio u siebie problem z LPG (2107) a mianowicie, kiedy rano (albo jak jest zimny) zapalam samochód bez znaczenia czy na benzynie czy odrazu na gazie przejeżdzam kilka km az silnik sie nagrzeje (wyłanczam sannie)to na gazie potrafi mi zgasnąc przy wcisnięciu sprzęgła. Nawet jak sie pożądnie rozgrzeje (reduktor gorący) problem wystepuje. Natomiast jesli po tych przejechanych kilku km jak silnik nabierze już temperatury, zatrzymam sie gdzies i wyłącze silnik na jakies 5 minut potem wszystko jest ok. Zmieniałem filterek gazu, i świece i nie pomogło. Instalacja ma niecałe 1,5 roku(przejechane prawie 30000 na niej) a reduktor to Tomasetto AT-07. |
![]() A13 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Warszawa | 2007-12-08 08:05:42 W przypadku samary Maziego, przyczyny bym szukał może w dolocie powietrza, jakiś termostat, czy co tam występuje, co kieruje powietrze zimne-ciepłe? Albo powietrze idzie bokiem i omija ten układ oraz filtr powietrza (bo filtr powietrza się zabrudził). – jedna z wielu możliwości.
Natomiast w Ladzie 2107, takie akcje po nagrzaniu silnika miewam czasami, jak długo nic nie robię przy niej. Lada ma takie właściwości, że naprawia się sama, jak się ją rozkręca i skręca. Rozkładam daną część, patrzę, że jest dobre, składam, a Lada już chodzi OK. ![]() |
![]() sylwesterpl SYMPATYCZNY GOŚĆ kiedys 2107/Volvo 740 Skierniewice/Łowicz | 2008-01-07 08:36:08 No i mimo juz kilku regulacji mam nadal nie moge sobie poradzic z moim problemem odnośnie gaszenia przy rozgrzanym silniku.Chyba ze moze aparat zapłonowy troche przestawic. |
janjestemjan Kandydat na Kandaydata łada 2107 kielce | 2013-04-28 19:59:27 panowie poradzcie bo h.. mnie trafi...za 2 dni mam jechać na węgry a tu;;było tak..
poskręcałem ten gaźnik z nowym mikserem od bartka 3 tygodnie temu...wszyskto na uszczelki i trochę silikonu... odpalam pierwszy raz na benzynie nie chodzi na wolnych obrotach.. mysle...patrze zamknięta dzwignia przepustnicy nie uruchamia mikrowyłącznika... (poprawiłem przez wydłużenie cięgna) tak że dociskało mikrowyłącznik...chodzi ufff troche pojeździłem i tak się zjeba...że w ogóle nie było wolnych obrotów..podkręciłem wkręty regulacyjne..są obroty ale nierówne i na wyższych też nierówno pracuje...na benzynie bo na gazie jest ok... jak odłącze przewód podcisnienia z dyszy silnik gaśnie-działa macie jakis pomysł |