DIEGO zalewa mi auto benzyną

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cześć
Mój problem jest taki, że samochód Accent 1,3 z 2000r. rano nie odpala i czuc benzynę. kiedys tak miałem ale gość zrobił kalibrację i wszystko było ok.
Teraz sie poje...ło i byłem u tego samego gościa ale regulacja nie pomogła.
Kupiłem sobie kabelek do kompa i sam zamierzam walczyć.
Czy sa jakieś przyblizone wartości np wtrusku które powinienem osiagnąć ??
ten czas wtrusku benzyny mam 2,05 ms.

niestety autokalibracja jest tylko do wolnych obrotow do pozostalej czesci pracy silnika nalezy zebrac mape czasow wtryskow.a to co ci sie dzieje to typowe prz zlej regulacji gazu.

Nowłaśnie instalka jest zle ustawiona bo to chyba nie jest nomalne jak pokazuje mi że czas wtryski benzyny 2,35 ms a czas wtrysku gazu 4,39 ms. Te czasy powinny być chyba takie same.
mam zrzyty ekranu (ustawień, odczytu, czasów, czytana mape drogi - nawiasem beznadziejną moim zdaniem) jaśli ktoś się na tym zna i chciałby pomóc to mogę je podesłać na priva bo na forum chyba nie da sie wrzucić.
Nie wiem czy mogę tę mapę zmodyfikować czy muszę robic nową ale nie mam dodatkowego czujnika do robienia mapy drogi. Ile taki sprzęt może kosztować?

Pozdr
Dziekuję za zainteresowanie tematem.

Czasy wtrysku benzyny i gazu nie będą takie same, w ustawieniach masz cos takiego jak offset/przesuniecie które musisz ustawić w zależności od tego jakie masz wtryskiwacze(matrix-1,valtek-2), mapy nie da się modyfikować chyba ze zakupisz dodatkowy czujnik za jedyne 300zl bo tyle sobie za niego liczą.

Wtryskiwacze zavoli. Samochód Accent 1,3 z 2000r.
Nachylenie mam ustawione 2%, a przesuniecie 2 ms, wzbogacenie wszcędzie zera i przy tym ustawieniu gdy samochód chodzi na gazie pokazuje mi:
obroty: 812
Benzyna: 2,35
Gaz: 4,39
Sambda: wcale nie pokazuje tzn że niema czy co bo w konfiguracji jest zaznaczone podłączona sonda lambda???
Ciśnienie: 0,99
T reduktora: 83,3
T gaz: 37,9

Witam
Jestem jednym z tych nygusów z kme
Z tego co piszesz widzę że masz zamałe dysze w wtryskiwaczach.Czy zakład montujący zestaw DIEGO posiada czujnik kalibracyjny Bo bez tego nie ustawią poprawnie instalacji

Czujnik kalibracyjny mieli, ale mapa jest coś sknocona bo jest na niej tylko 10 punktów od gazu które są blisko siebie w przedziale małe obciażenie a dalej pustka, natomiast punktów od benzyny jest juz sporo i każdym przedziale.
Wniosek taki że pewnie trzeba zrobić nowa mape drogi i powinno byc dobrze.