BIAŁE ZEGARY OMEGA B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,

Czy ktoś posada może pliki w postaci wektorowej lub skany białych zegarów do Omy B. Interesuje mnie wersja 220 km/h.

Chciałbym przeprowadzić próbę wykonania takich zegarów a efekty tej pracy predstawić na forum.

Mam dostęp do wszystkikch urządzeń potrzebnych do produkcji tego typu zegarów, w tym plotera laserowego - tnącego i grawerującego plexiglass z dokładnościa 0,15 mm. i plotera tnącego folie PVC

Jako motywację do przesłania plików podam fakt, że osobie, która mi pliki udostępni, sprezentuję 1 komplecik zegarów

pozdrawiam

aha uzupełnipenie poprzedniego posta....

żeby nie było.

Pierwszej osobie która udostępni pliki - komplet gratis.
Przepraszam za niedomówienie.

aha - kurde jeszcze jedno - oczywiście w skali 1:1

Pod każdym Twoim postem jest taki magiczny przycisk:

warto go używać

Czy za pomocą Twojego sprzętu można zrealizować projekt wielowarstwowy? Jaka byłaby ich trwałość i jaka cena?

Obecnię rzeźbię sobie w Corelu tarcze na wzór tych z Miśka CLS, tyle że wyskalowane na 260/7000. Nie byłoby dużym problemem przerobić prędkościomierz na 220. Tyle że nie gwarantuję żadnego terminu, bo dłubię jedynie w wolnym czasie, którego ostatnio nie mam za wiele

myślę że tak,
problem tkwi w kwestiach podświetlenia gdyż folie klejone warstwowo, dają już zupełnie inny kolor składowy, ale jeżeli elementy nie są zbyt małe - można warstwy "szparować" tzn. unikać klejenia warstwowego pozostawiając tylko tzw. zalewki.
ale - tak naprawdę czy się da - to kwestia dokładnego zapoznania się z projektem. a w razie czego dostosowania go lub uproszczenia

pozdro,

aha. dzięki za EDYTUJ - jeszcze się w tym gubię....

Propozycja już nieaktualna - znalażł się kolega z innego forum, który przyśle skany.

Pozdrawiam wszystkich

Widzieliście Panowie indiglo? TUTAJ

Co o tym sądzicie?

Super fajne takie jak w N4S.

Cytat:
2006-09-08 21:23:32, PiotrS pisze:
Super fajne takie jak w N4S.

Trudno wyczuć, czy się nabijasz, czy rzeczywiście Ci się podobają...musisz jeszcze powiedzieć co sądzisz o N4S, to może nam rozjaśni w głowie.
Ja osobiście nie lubię tuningu, ale te zegary są nawet fajne, ożywiają trochę smutne wnętrze kluski, chociaż te, które proponują na allegro wcale nie podejdą do C, bo wyskalowanie temp. w C jest inne, więc miałbym złe wskazania i poziom paliwa też jest inaczej. Napisałęm im o tym, ciekawe co odpiszą.

Są super fajne jak na zegary wykrojone z czegoś tam i z tych co widziałem w autach po tunnigu.
N4S grywałem jak dzieciak jakiś czas temu . Super przerywnik po 12 godzinych walki (w tym 6 na gpw).
Najbardziej mi się podobał ten o porsche (w zasadzie na nim zkończyłem i jedyny, który skonczyłem ).
A największa frajda to jazda autami do lat siedemdziesiątych, jakże one się kosmicznie przechylały w zakrętach, narmalnie jak evo, bo to chyba podobna technolgia .

Jednakże ja bym do swego auta czegoś takiego nie założył.
Choć uważam, iż auto może byc różowe z płomieniami, neonami pod wraunkiem, iż "nie ma chuja w we wsi". (cytat z dnia świra).
Precyzyjnie?
Zwykle jestem małopiszący, no teraz mnie ponosło .

Nooo. Teraz wiem co o tym sądzisz, bo przyznasz że poprzednia wypowiedź, była dwuznaczna
Szkoda, że nie można kogoś prosić o założenie na kilka dni, a potem zdecydować, czy się zostawia, a ponieść koszty zgrzewki piwa...ja jestem wzrokowcem i jak nie zobaczę, to się nie przekonam, czy wiocha, czy fajnie

Ja mam biale zegary z niebieskim podswietleniem jak chcecie moge zrobic fotke i wstawic.

Jasne, prosimy, a najlepiej przyjedź na zlot i wtedy przypomnij się i pokażesz wieczorem przy grillu.