Problem z komputerem??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam espero 1,5 i prwdopodobnie cos nie tak z komputerem, po odpaleniu nierowne obroty, przy dodaniu gazu krztusi się, nie wchodzi na obroty i zazwyczaj gasnie. O jeżdzie nie ma mowy, lekkie obciążenie i koniec. Filtr paliwa został zmieniony-bez rezultatu, oddałem go do elektromechanika, przekopał cała elektryke i stwierzdził(prawdopodobnie) ze jest uszkodzony sterownik wtrysku i wtrysk dostaje maksymalną dawke paliwa co jest powodem ksztuszenia się. Podmiana na inny nie wchodzi w rachube bo ma immboilaiser i trzeba by przeprogramowac cały układ-koszt ok 1800PLN. Jesli ktos miał podobny problem napiszcie co sądzicie, bo nie wiem czy ten elektyk wie co robi, narazie probuje naprawic sterownik. Pozdro

Komputer jest zazwyczaj ostatnią rzeczą która wysiada.Napisz coś więcej,czy np. masz gaz,czy usterka pojawiła się nagle,czy problemy z czasem narastały itp.Zresztą zwykły elektryk samochodowy niewiele pomoże w dobie elektroniki.

Cytat:
2006-09-20 19:58:03, JaRabbit pisze:
Komputer jest zazwyczaj ostatnią rzeczą która wysiada.

Też tak mówiliście o centralce do c.zamka. Mnie się udało.

A mifi powiedział:
Takie same kłopoty mieliśmy wówczas, gdy zsunął się przewód z króćca pompy paliwowej.
Było za małe ciśnienie w układzie i zbyt uboga mieszanka. (mowa o krótkim odcinku przewodu schowanego razem z pompą w baku)
Proponujemy sprawdzenie!
Czas pracy ok. 10 minut

Cytat:
2006-09-20 20:08:17, piotr_ek pisze:
Też tak mówiliście o centralce do c.zamka. Mnie się udało.

Sam w którymś poście pisałeś,że jesteś cytat-"zdrowo pojebany".Typowe przypadki zdarzają typowym właścicielom typowych esperaków,nie zaś niepojebanym odwrotnie

Klólik... grabisz sobie... kopiesz... jak wykopiesz grób to daj znać.