MotoNews.pl
11 Stag 200 - opinie (141487/0) - PT

Stag 200 - opinie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie macie zdanie o tym systemie, szczególnie w silnikach turbodoładowanych?
Firma ma nie najlepszą renomę jeśli chodzi o sterowniki II gen, ale sekwencja wydaje się udana - takie wnioski nasuwają się po lekturze z różnych źródeł.
Mam zamiar zmienić przód na sekwencję i szukam czegoś dobrego (i niedrogiego).

Jak chcesz mieć problemy z czestymi wizytami reklamacyjnymi to raczej sobie odpusc Staga-200

jeżdzę na STAGu 200 od lutego 2005, i nie mam kłopotów, fakt że montowałem w warsztacie u producenta w Białymstoku.Uważam że produkt jest dobry , dużo zależy od montażysty
renault megane 1.4 16V

Chodzi mi o opinie faktycznych użytkowników oraz gazowników a nie zasłyszane gdzieś tam od kumpla kumpla. Na forach, gdzie wypowiadają się profesjonaliści z branży opinie są ostrożne aczkolwiek dosyć pochlebne. Nie znalazłem jakichś drastycznych przypadków, a te które były wynikały raczej z niewłaściwej kalibracji. Jedyne "ale" to tandetna plastikowa obudowa i osłony kabli.

Dlatego chciałbym poznać też Wasze opinie, zanim się zdecyduję.

dobrze mówisz/ piszesz /, wszystko zależy od prawidłowej kalibracji. Na targach w W-wie prezentowali w akwarium nowego STAGa300w nowej szczelnej obudowie, ten wygląda już poważnie.

Mam Staga 200 w Safrane 2,5 20V i działa super, kumpel do Scenica 2.0 16V założył Staga 300 i też podobnie bez problemów.
Jedyna różnica to taka że w Scenicu Stag 300 jak ma rozgrzany silnik to odrazu przełączy mu się na gaz bez wchodzenia na obroty bez żadnych zauważalnych różnic w obrotach czyli krótko mówiąc rewelka.