Sprawa pozycyjnych LED

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z tego co wyczytalem to policja ściga tych co mają kolorowe swiatelka a nie biale w pozycyjnych , stąd pytanie tylne żarówki to wiem ze latwo wyciagnać i wsadzic , a jak jest z przednimi ? cos muszę wykręcac zeby wsadzic pozycyjne swiatla na przód ?

Czy jezeli powiedzmy policja zlapie taką osobe cyz od razu bierze dowod czy można zmienic na poczekaniu zarowki i wtedy nic nie robią ?

ja założyłem zielone diody i na razie mnie nie capnęli ale asekuracyjnie wożę zwykłe żaróweczki bo pewnie pies też człowiek i nawet jakby był wściekły to da biednemu kierowcy wymienić na poczekaniu na zwykłe- niby że wożę żarówki bo nie byłem pewien czy można kolorowe bla bla bla hehehe

wymiana jest bardzo prosta dzisiaj przyszła paczka z niemieckimi saxo + białe ledy na pozycyjne, a ze byłem w domu po 19 to wymieniałem po ciemku (około 5 min)

pewnie jak na miejscu się zrobi usterkę to nie mają prawa zabrać dowodu, a wymiana trwa chwile także bez problemu można śmigać

biale ledy wygladaja jak postojowki ?

Cytat:
2006-10-05 10:42:54, koniuXR3i pisze:
biale ledy wygladaja jak postojowki ?

białe to białe, nieważne czy to żarówka czy led byle nie inny kolor niż biały

Cytat:
2006-10-05 10:46:27, ari10 pisze:
białe to białe, nieważne czy to żarówka czy led byle nie inny kolor niż biały

hmm jasne a ja kiedys dostalem mandat za białe ledy kup białe ledy to bedą świecić jak biało&niebieskie jak wyciahniesz z lampy przy psach to na zewnatrz świeci jasno bialo ale w lampie inaczej światło się rozchodzi. Co do policjantów jeden powiedział ze kolor jest bialy a drugi ze niebieski heh nie dogadali sie ahh a na koncu jak udowodnilem ze to biały kolor chcieli homologacje na to teraz mam niebieskie bo chce wiedziec za co dostaje mandat

hehe ja mam tak jak kolega Matys niby białe led a swieca na niebiesko, ale narazie policja sie nie przyczepiła ale woze normalne postojówki w razie czego

Podpinam sie pod watek, ma ktos moze fotki z porownaniem zswiecenia zarowki zrobionej na ledach i zwyklej zarowki ?? ponoc jest roznica w wygladze, ciekaw jestem jaka ??

Cytat:
2006-10-06 10:56:13, ToFastMKIV pisze:
Podpinam sie pod watek, ma ktos moze fotki z porownaniem zswiecenia zarowki zrobionej na ledach i zwyklej zarowki ?? ponoc jest roznica w wygladze, ciekaw jestem jaka ??

światlo nie zółte tylko biało&niebieskie= błękitne

Cytat:
2006-10-06 10:57:40, Matys318 pisze:
światlo nie zółte tylko biało&niebieskie= błękitne

ok.

Ale przykladowo, kupuje TAKIE zarówki na tył i jest widoczny jakis efekt.... w porownaniu do zwyklych ?? (moze jakies przykladowe fotki) ??

u mnie wyglada tak, a jak swieci zwykła postojówka to wiadomo

Cytat:
2006-10-06 11:01:38, ToFastMKIV pisze:
ok. Ale przykladowo, kupuje TAKIE zarówki na tył i jest widoczny jakis efekt.... w porownaniu do zwyklych ?? (moze jakies przykladowe fotki) ??

tak jeśli masz lexy to bedzie wyglądać a w zwykłych wydaje mi się że bedzie punktowo świecić takie kółeczko tylko ale to moje zdanie

Cytat:
2006-10-06 11:03:14, ruszi pisze:
u mnie wyglada tak, a jak swieci zwykła postojówka to wiadomo

całkiem sympatycznie

Cytat:
2006-10-06 11:04:15, Matys318 pisze:
tak jeśli masz lexy to bedzie wyglądać a w zwykłych wydaje mi się że bedzie punktowo świecić takie kółeczko tylko ale to moje zdanie

a gdyby wstawic takie ledy na tył to jest róznica ?? niektore autam maja takie swiatal .....hm jak to nazwac..jakby bylo kilka ledow, moze efekt bylby podobny ??

Miałem białe LED'y. Nie świeciły punktowo, tylko były ładnie rozproszone jak zwykłe W5W. Ale dość szybko, bo po roku mi padły,
a nie była to jakaś produkcja garażowa :/

Ja mam zwykłe niebieskie LED'y i świeci tak...

P.S Zawsze mam ze sobą białe...