MotoNews.pl
8 Czujnik przy filtrze oleju - cieknie (159076/281) - PT

Czujnik przy filtrze oleju - cieknie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzies pod essim ucieka mi olej i wygląda na to że wlasnie przez ten czujnik. Problem w tym że nie wiem co z tym zrobić. Próbowałem dokrecic/odkrecic ale ani drgnie. Boje sie pocisnąć na maxa z jakąś przedłużką. Jest tam jakaś uszczelka czy jak?

silnik 1.3 CVH J6A monowtrysk

HELP!!!

Cytat:
2006-09-13 17:53:22, quench pisze:
Gdzies pod essim ucieka mi olej i wygląda na to że wlasnie przez ten czujnik. Problem w tym że nie wiem co z tym zrobić. Próbowałem dokrecic/odkrecic ale ani drgnie. Boje sie pocisnąć na maxa z jakąś przedłużką. Jest tam jakaś uszczelka czy jak? silnik 1.3 CVH J6A monowtrysk HELP!!!

Witaj,
AFAIR tam nie ma uszczelki.
U mnie tez cieklo i to nie spod czujnika (przez gwint) tylko przez czujnik - rozszczelnil sie skubany. Koszt nowego to 15 zl i faktycznie dosc ciezko bylo go wykrecic, ale jakos poszedl.
Moj motor to 1,4 CVH F6F.

dzięki stary
Nie sądziłem że to takie tanie
Pędze do sklepu po nowy.
pozdro

Cytat:
2006-09-13 17:53:22, quench pisze:
Gdzies pod essim ucieka mi olej i wygląda na to że wlasnie przez ten czujnik. Problem w tym że nie wiem co z tym zrobić. Próbowałem dokrecic/odkrecic ale ani drgnie. Boje sie pocisnąć na maxa z jakąś przedłużką. Jest tam jakaś uszczelka czy jak? silnik 1.3 CVH J6A monowtrysk HELP!!!

mam to samo w tym samym motorze leci mi gdzies z tylu olej.
myslalem, ze to gdzies spod filtra bo jest mokry od spodu, musze zerknac na ten czujnik.

czujnik wymieniony, silniczek suchutki Ciekawe na jak długo :p

10 zl kosztował

ostatnio escorcik miał full serwis:
- olej
- filtry
- tulejka wahacza
- drazek kierowniczy
- szczeki chamulcowe + przetoczenie bębnów
- wyrównanie tarcz
- simering półosi
- uszczelniacz wybieraka skrzyni biegów

Sie troszke tego nazbierało :p