Problem z odpaleniem zimnego silnika na benzynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z odpalenie silnika na benzynie jak samochód postoi kilka godzin. Instalcja LPG sekwencyjna Diego.
Jak samochód ciepły odpala bez problemu. Co może być przyczyną?

Witam i odrazu pytam!Dlaczego myslisz ze to wina instalki lpg?!A moze to wina ukladu paliwowego?!Skoro nie pali Ci na benie to co ma do tego gaz?!Moim zdaniem szukaj najpierw w ukladzie paliwowym a pozniej dopiero gdzie indziej!
Pozdrawiam Tomek!

A mieli ci wogule, czy zero reakcji??

Myslę że to wina gazu bo już kiedyś miałem tosamo. Szukałem po swiecach kablach itd, wymienili mi na serwisie czujnik temp. cieczy chłodzacej i nic.
Wreszcze w akcie desperacji pojechałem to jednego gazownika który zrobił mi kalibrację i samochód zaczą jeżdzić normalnie zero problemów z benzyną (odpalał za pierwszym , nic nie szarpało) - przez jakieś 8 miesięcy.
Teraz też byłem u tego samego gościa lecz tym razem nie pomogło.
Kupiłem więc kabelek do Diego i sam zamierzam walczyć.

Ale być może teraz coś padło samochód ma przejechane 70kkm. Może kable WN wymienić??

Moze komp benzynowy lapie jakies bledy przez gaz. W samochodzie brata na mistralu tez pojawil sie taki problem i nawet komp benzynowy lapal blad 3 cylindra. Jak sie okazalo winny byl wstryskiwacz gazu na 3 cylindrze, wystarczylo go wymoczyc w benzynie bo byl zasyfiony i sie czasem zawieszal na zimnym silniku przez co zaczely tez plywac wolne obroty na gazie i zrobic reset kompa benzynowego i po klopocie.

Ja bym raczej stawiał na sonde, ale lepiej najpierw jedz na komputer jak juz ktoś wczesniej radzil, bo od tego trzeba zacząć.

Witam [po dłuższej przerwie].Ja też miałem trudności z rozruchem na pb po dłuższym postoju ale po przełączeniu na lpg zapalal.Więc po krótkim główkowaniu doszedłem do wniosku ,że to nadmierne ciśnienie oparów pb w zbiorniku.A ponieważ uszczelniłem wcześniej filtr par paliwa i przestało mi smierdzieć przy otwartym oknie więc stąd ta moja diagnoza.A co zrobiłem?Prosto-1mm odpowietrzenie zbiornika paliwa i problem rozruchu całkowicie zniknął.To mało eleganckie ale jak narazie musi wystarczyć.Pózniej się wezme za cały przegląd ustrojstwa związanego z odprowadzaniem opar pb.

Cytat:
2006-09-05 13:33:46, IwanGrozny pisze:
Ja bym raczej stawiał na sonde, ale lepiej najpierw jedz na komputer jak juz ktoś wczesniej radzil, bo od tego trzeba zacząć.

A co ma sonda do odpalania zimnego silnika? Na zimno sygnał z sondy w ogole nie jest brany pod uwage.

Mogła się rozjechać adaptacja komputera benzynowego, z powodu spalania nieprawidłowej mieszanki gazowo-powietrznej. Ale dlaczego staje sie ona stopniowo nieprawidłowa, to już tylko mądry gazownik Ci powie. Zaraz po tym jak Ci się uda go znaleźć