| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adid11 ESPERO 2.0 CD LPG Jaworzno | 2006-09-10 11:33:43 Może nagrzewnica ci przecieka, sprawdz czy nie masz mokro pod nogami kierowcy i pasażera. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-09-10 11:53:53
Doświadczeniem Kolegi Rabbita (i swoim również, bo skorzystałem z jego praktyki) , wszystkim mającym podobne jak Ty wątpliwości polecam wizytę w serwisie posiadającym taki niżej wymieniony patencik /na bank mają je ASO Skoda i....Marcin 21100 / :
Tester do diagnozy np uszkodzeń uszczelki p/g. KLIK! ...w pole "Szukaj" wbij hasło : A0893 202 albo "płyn reakcyjny"... Za 20-30zł ...przynajmniej jedno wykluczysz ...u mnie /a z tego co wiem u Rabbita także/ diagnoza była trafna w 100% ! ( wcześniej kilku mechaników nie potrafiło jednoznacznie zweryfikować powodu ubywania płynu chłodzącego)...zresztą...jak polookałem Wurth posiada w swojej ofercie także inne ciekawe testery (w tym do sprawdzania szczelności układu chłodzenia) ...wystarczy tylko znaleźć stosownie wyposażony serwis
P.S. najmniejszego sensu nie ma dociąganie głowicy szczególnie tym bardziej trzykrotne! ...w zasadzie po dobrze i precyzyjnie wykonanej naprawie tego typu nie ma już potrzeby dociągania uszczelki....epoka archaicznych metod wymaganych przy pf 125 minęła lekko 10 lat temu
P.S. masz w aucie LPG ? [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-09-10 12:18:13 ] |