Fiat 131 79r. 2.0 WALTHER ROHL

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak wyglada teautko podobno 2-drzwiowy mam okazje kupic za 3.800zł warto moze jakies opinie

Cytat:
2006-08-25 09:22:18, arbuz81 pisze:
jak wyglada teautko podobno 2-drzwiowy mam okazje kupic za 3.800zł warto moze jakies opinie

dobre wozy - opinia

Zrob zdjecia, a jak nie, to daj namiary . Auto bardzo fajne, ale poczytaj sobie o walce, jaką zazwyczaj trzeba stoczyć z blacharką.

to sa w sumie 2 1 walter super stan blachy jak dzwoniłem 2gi to pażdzioch na czesci sa bez silników a w autacha ale motorki sa 2 x 2.0 trzeba włozyc tylko opony masakra pojade i zrobie hotki ale w weekend opłaca sie go zrobić na dupowóz ciezki w utzrymaniu i tak dallej?/

Mechanika w zasadzie prosta i dostępna, kłopot z głośnymi mostami i z szumiącymi skrzyniami, części silnikowe dostępne, ale remont motoru drogi. Cięzko z szybami, bo 2d to rzadkość. W zasadzie cały temat części do 131 jest rozpoznany, więc się nie zastanawiaj i kupuj, bo to dobra cena, jeżeli blacha ok i oryginalny WR. A jak nie będziesz chciał, to daj mi namiar Co do bycia dupowozem ... hmm ... kwestia gazu na pewno, moj 2.0 4d pali 11 l gazu w mieście w lecie.
Ogólnie to wiesz, jak kupisz będziesz miał wielką miłość, a do wożenia d... golf pewno tańszy . Na forum jest dużo na temat części, poczytaj sobie.

Co do tego, czy cięzki w utrzymaniu: z naszą wiedzą dasz radę, spodziewaj się wielu dosyć małych inwestycji czasowych i finansowych - tzw. pierduł.

jak kupisz pazdziocha to sprzedaj mi z niego drzwi kierowcy. a tak powaznei - moj racing to wlasnie rohrl, roznil sie felgami, jednym dodatkowym spoilerkiem i kalkomaniami na tylnych slupkach i prawym rogu maski, reszta jak kazdy racing (tj okragle swiatla roznej srednicy z odpowiednia atrapa, spoilerek pod zderzakiem, nakladki na nadkola, spoilerek na tylnej klapie, 2.0 dohc, most 3,9 (czyli jak w 1,6 ohv), skrzynia piatka z pionowym drazkiem sygnowanaa przez abartha). Nie wiem czy wszyskie rohrle, ale moj mial zawieszenie "koni". Eksploatracja jak kazdj innej 131, tyle ze rohrla i racinga trodniej znalezc niezajezdzonego, w przeciwienstwie do CLki czy speciala. Po prostu te auta od nowosci byly katowane agresywna a nieraz i brutalna jazda. Obejrzyj wiecbardzo dokladnie mocowania zawieszen, same zawieszenia, podluznice i bude pod kontem ewentualnych dzwonow (kompletnosc orginalnych detali moze byc tu pomocna).

Na dupowoza sie nadaje, tyle ze dlugie drzwi trudniej otworzyc na ciasnym parkingu pod supermarketem, blacha jak w kazdym fiacie z tamtego okresu gnije na potege, a detale sa praktycznie nie do zdobycia. Jesli Cie to nie zraza to kupuj.

Cytat:
2006-08-25 12:44:03, bolger pisze:
Mechanika w zasadzie prosta i dostępna, kłopot z głośnymi mostami i z szumiącymi skrzyniami, części silnikowe dostępne, ale remont motoru drogi. Cięzko z szybami, bo 2d to rzadkość. W zasadzie cały temat części do 131 jest rozpoznany, więc się nie zastanawiaj i kupuj, bo to dobra cena, jeżeli blacha ok i oryginalny WR. A jak nie będziesz chciał, to daj mi namiar Co do bycia dupowozem ... hmm ... kwestia gazu na pewno, moj 2.0 4d pali 11 l gazu w mieście w lecie. Ogólnie to wiesz, jak kupisz będziesz miał wielką miłość, a do wożenia d... golf pewno tańszy . Na forum jest dużo na temat części, poczytaj sobie.

generalnie wiekszosc 131 ma pieprzone szumiace skrzynie
wiem z doswiadczniea

łożyska na skrzyni, przynajmniej 3, da się dobrać z poloneza i chyba z tavriji czy coś. Pytanie, czy taki remont coś daje.

Cytat:
2006-08-26 03:38:49, dejta pisze:
generalnie wiekszosc 131 ma pieprzone szumiace skrzynie wiem z doswiadczniea

to zamotować automatyczną -jest cichutka !!!

No i co Arbuz, bierzesz tego racinga?

kurcze niemoge sie do goscia dodzwonić a nie wziołem adresu abonent niedos!!!

daj mi na niego namiar jesli to faktycznie walter rohl z super blacha to bierz i sie nie zastanawiaj...

A gość jest z Kozienic ? Szukaj typa