Dzwinienie na 3 i 4 [126 elx]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Przeszukałem forum, ale podobnego przypadku nie znalazłem. Mój problem polega na tym, że gdy jadę na 3 lub 4 to słychać dziwne brzęczenie, tak jakby luźna śrubka lub blaszka stukała o jakiś metal. Nie jest to na pewno spalanie stukowe (sugerowane w podobnych postach) gdyż jeśli docisnę ręką dźwignię w przód, jadąc na 3 lub w tył jadąc na 4 to to brzęczenie ustaje. Macie jakieś pomysły? Zrobiłem już 1000km z tym brzęczeniem i z tego co kojarzę, to wcześniej objawiało się ono tylko na wyższych obrotach (na przykład jadąc >80km/h na 4). Wygląda na to, że coś się obluzowuje. Pytanie tylko w skrzyni czy poza nią

gdzies miedzy lewarkiem a skrzynia, moze srubki od lizaka albo jakas blaszka w tunelu albo cus

poluzowalo sie mocowanie łozyska ktore jest w skrzyni pod duzym kolem 2 biegu pewnie ,to takie przypuszczenie tylko

Cytat:
2006-09-10 19:59:23, mmost pisze:
gdzies miedzy lewarkiem a skrzynia, moze srubki od lizaka albo jakas blaszka w tunelu albo cus

Tunel już wcześniej przeszukałem Na innym forum znalazłem jednak ten sam problem Okazało się, że winne było mocowanie lizaka. Myslę, że to będzie pierwsza rzecz, jaką sprawdzę; jak tylko dorwę gdzieś kanał w Poznaniu