Aluminiowa okleina

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Oklejał ktoś kokpit aluminiową okleiną? Potrzebuje rady jak to zrobić, aby ładnie wyglądało.

na pewno na ciepło...czyli ogrzewając naklejane elementy żeby b ły elastyczne..można użyć suszarki mamay albo opalarki...wcześniej trzeba dobrze wyczyścić i odtłuścić powierzchnie kokpitu...ale moja rada to nie naklejać tego....nie jest to zbyt piękne...kiedyć miałem coś takiego i fajne było...jakiś tydzień.... na szczęście zmądrzałem

a nie lepiej pomalowac w kolor aluminium?? chyba nawet taniej wyjdzie a nie bedzie babelków czy jakichs zagiec. A i lepiej to chyba wyglada, mam pomalowane od roku i nie zauwazyłem pogorszenia.

[ wiadomość edytowana przez: fryszard dnia 2005-06-19 18:01:38 ]

Cytat:
2005-06-19 17:58:57, fryszard pisze:
a nie lepiej pomalowac w kolor aluminium?? chyba nawet taniej wyjdzie a nie bedzie babelków czy jakichs zagiec. A i lepiej to chyba wyglada, mam pomalowane od roku i nie zauwazyłem pogorszenia. [ wiadomość edytowana przez: fryszard dnia 2005-06-19 18:01:38 ]

przy okleinie nie będzie ani zagięć ani bąbelków bo ona jest dosyć gruba.... chodzi o to że po prostu ni ewygląda to super... a jak malować to tylko aerografem....takie jest moje zdanie...

zalezy co sie komu podoba, mi aluminium sie podoba dlatego pomalowałem na kolor aluminium, i dla mnie efekt jest fajny, oczywiscie aerograf jest lepszy ale $$

Cytat:
2005-06-19 18:07:34, fryszard pisze:
zalezy co sie komu podoba, mi aluminium sie podoba dlatego pomalowałem na kolor aluminium, i dla mnie efekt jest fajny, oczywiscie aerograf jest lepszy ale $$

oczywiście ... ale nigdy więcej okleiny...

Ja tez bym wolał pomalować bo te okleiny to tylko na jakiś czas

witam, mam pytanko, " pomalowałem... ", to znaczy jak....sprayem, farbą (jaką ? ), a jeżeli farbą to jak, wałkiem, pędzlem...bardzo mi się to podoba i chętnie też bym sobie tak zrobił...
pozdrawiam, Piotr.

Dzięki za wpisy!!!!!!!!!! Chyba was posłucham i nie bede nakliejał

Hej a ktos moze wie jaki byłby koszt pomalowania na alu panela i tego czegos obok biegow aerografem??

Cytat:
2005-06-19 19:39:29, seterski pisze:
witam, mam pytanko, " pomalowałem... ", to znaczy jak....sprayem, farbą (jaką ? ), a jeżeli farbą to jak, wałkiem, pędzlem...bardzo mi się to podoba i chętnie też bym sobie tak zrobił... pozdrawiam, Piotr.

po pierwsze to kup podkład do plastiku, aby ci to pozniej płatami nie schodziło..., po drugie odtłuść powierzchnie-dokładnie, a co do farby to spray... może byc np. Motip, tylko nie "najtańszy produkt" z np. Carefoura...

Cytat:
2005-06-19 19:39:29, seterski pisze:
witam, mam pytanko, " pomalowałem... ", to znaczy jak....sprayem, farbą (jaką ? ), a jeżeli farbą to jak, wałkiem, pędzlem...bardzo mi się to podoba i chętnie też bym sobie tak zrobił... pozdrawiam, Piotr.

najlepiej pędzlem a tak powaznie to tylko aerograf i nie przyklejaj zadnej okleiny