MotoNews.pl

Montaż radia E10- jak ono powinno siedzieć w tej dziurze...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kiedy kupiłem auto nie było w nim radia (poprzedni właściciel nie zostawił). Wlożyłem więc jakiegoś soniaka i tak sobie jeżdżę od dwoch lat, problem jednak w tym że radio jest po prostu włożone do dziury i w praktyce leży na suwakach od nawiewu. Aby je wyjąć wystarczy pociągnąć - nic go nie trzyma poza kablami z tyłu.

Teraz zmieniam radio i myślę jak to powinno być zamontowane. Pewnie jakaś półkieszeń z tyłu powinna być, tyle tylko że jakoś nie widzę do czego taka półkieszeń mogłaby być przymocowana. Do obecnego radia też mam półkieszeń ale nie było do czego jej przykręcić... Może mi tam czegoś brakuje w desce rozdzielczej?? Mam takie fotki wnętrza:

Za dużo nie widać, ale nad tym bialym plastikiem jest właśnie wnęka na radio. Może ktos wie jak to powinno wyglądać...? Bo tu jak włożę półkieszeń to ona by chyba w powietrzu musiała wisieć...

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2006-10-03 23:00:00 ]
[ powód edycji: upgrade tematu ]

Pigletto ale półkieszeń ma właśnie zaczepy i jest otrzebna bo będzie skakać!
Tylko kieszenie do radyjka musiszć dobrać do danego modelu.

Tylko że półkieszeń którą mam do obecnego radia nie ma takich zaczepów którymi byłbym w stanie ją przymocować do deski rozdzielczej... Ale wyjąłem ją z poprzedniego auta więc moze tam ktos ją jakoś przyciął czy cos...?

Hm....
Konsola jest taka sama jak w mojej Rolci a tam przewalałem już kilka radii i nie było problemu.
Ważne aby półkieszeń była orginalna i pasowała do radia.