Silnik - dławi się

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kurcze nie wiem co to moze byc- mianowicie odpalam rano samochód na bęzynie pracuje jest ok jak dodam tylko gazu to pierw sie zadławi trwa to kilka sekund dopiero potem wchodzi na obroty. Gdy jest cipły problem prawie całkiem znika choć jak wcisne pedał gazu do podłogi to tez się zastanowi ale to trwa sekunde.
Mam 1.6 16v zetek B/G-przewody WN wymienione, świece, filtr powietrza też.

a filtr paliwa? Może słabo się zagrzewa silnik?

filtra paliwa nie ruszałem może, w MKVII jest umieszczony z tyłu tak?

Cytat:
2006-09-08 09:27:58, symeon pisze:
filtra paliwa nie ruszałem może, w MKVII jest umieszczony z tyłu tak?

dokladnie

i obowiązkoo czyszczenie przepływomierza

siada pompka paliwa?

wymienie filtr paliwa i wyczyszcze przepływomierz zobaczymy czy będzie efekt.

u mnie podobne objawy + gasł czasami rano. Dignoza: kangur Przyczyna: sparcialy gumowy przewod od zaworu odpowietrzania skrzyni korbowej. Sprawdz to moze byc to lub ewentualnie sam zawor...

A gdzież jest ten zaworek w ZETEC 1.6 ?

Czy po wyjęciu przepływomierza z przewodu widać, ze jest brudny, czy trzeba coś dodatkowo rozkręcać ?

rozkręć 2 śrubki na torxa, wyjmij ten układzik, potem benzynka ekstrakcyjna pędzelek i delikatnie czyścisz ... zakładasz i ....go !!!

Zawor odpowietrzania skrzyni korbowej może ma ktoś fotke jego gdzie się znajduje bo jestem zielony jak chodzi o to.
Od pewnego czasu cos mi pod maską syczy ale nie moge zlokalizować może to właśnie to co opisał mari1981

Cytat:
2006-09-09 12:15:03, Arolahti pisze:
rozkręć 2 śrubki na torxa, wyjmij ten układzik, potem benzynka ekstrakcyjna pędzelek i delikatnie czyścisz ... zakładasz i ....go !!!

Czyli trzeba odkręcić tą pokrywkę z tworzywa. A tą metalową, która przykrywa kanał też ?

Cytat:
2006-09-08 18:37:59, mari1981 pisze:
u mnie podobne objawy + gasł czasami rano. Dignoza: kangur Przyczyna: sparcialy gumowy przewod od zaworu odpowietrzania skrzyni korbowej. Sprawdz to moze byc to lub ewentualnie sam zawor...

A wiesz może dokąd ten przewód prowadzi w ZETEC ?

Ja posiadam mk4 xr3i i mam ten sam problem. Wyczyściłem przepływomierz i chyba sie poprawiło. Nie przerywa już "gazowaniu". Pośmigam nim zaraz i niedługo dam odpowiedz.

EDIT: Niestety nic nie pomogło:/

[ wiadomość edytowana przez: abydoprzodu dnia 2006-09-13 18:23:46 ]