Skrzypi jeszcze raz chlopaki ale

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie co moze skrzypiec jak jade na zewnatrz tego nie slychac tylko w srodku to raczej gumy na stabilizatorach moga tak niesc do srodka a na zewnatrz nie czy jak??

mam to samo ale na razie Ci nie pomoge. Skrzypi z przodu jak cholera. Juz dawno mialem podjechac na podjazd i wstrzyknac w tuleje i gumy jakiegoś oleju żeby sprawdzic czy ucichnie. A właśnie co najlepiej psiknąć ???

Mogą skrzypieć, u mnie tak jest.Zaczeło się krótko po zmianie na nowe. Wczoraj sprawdzałem i skrzypią podpory stabilizatora. mechanik poradził rozebrać jeszcze raz i przesmarować delikatnie smarem grafitowym.Aha nie wiem jak u was, ale u mnie najgłośniej skrzypi jak jest sucho, a na mokrym prawie wcale.Pozdrawiam

Cytat:
2006-09-14 08:22:35, wolfero72 pisze:
Mogą skrzypieć, u mnie tak jest.Zaczeło się krótko po zmianie na nowe. Wczoraj sprawdzałem i skrzypią podpory stabilizatora. mechanik poradził rozebrać jeszcze raz i przesmarować delikatnie smarem grafitowym.

Hmmm sam nie mam opinii na ten temat, ale taka może mała uwaga o gumach stabilizatora "podpory". Ktoś pisał by ich nie smarować bo mają ściśle obejmować stabilizator - jak się przesmaruje to po jakimś czasie (jeśli nie przylega dokładnie) guma się wyrabia i znów mamy luz, a czy wtedy skrzypi czy nie to bez różnicy skoro stuka...

Sam nie wiem czy ta guma jest w stanie pracować na skręcanie stabilizatora bez jego e nicj ruchu...

W każdym razie można o tym podyskutować

POzdrawiam
Mała agitacja za PO

Zadaniem środków smarujących jest zmniejszenie tarcia i o tym wiemy – ( z zastrzeżeniem, że użyty środek smarujący nie powinien działać niszcząco na elementy gumowe.)
i teraz nie rozumiem stwierdzenia , że nie można delikatnie posmarować np. smarem gum stabilizatora ?? – ja osobiście gumy drążka stabilizatora posmarowałem i jest git .

Cytat:
2006-09-14 10:43:58, Otizon pisze:
Zadaniem środków smarujących jest zmniejszenie tarcia i o tym wiemy – ( z zastrzeżeniem, że użyty środek smarujący nie powinien działać niszcząco na elementy gumowe.) i teraz nie rozumiem stwierdzenia , że nie można delikatnie posmarować np. smarem gum stabilizatora ?? – ja osobiście gumy drążka stabilizatora posmarowałem i jest git .

Hehe ja też smarowałem jak wymieniałem i to uważam za słuszne, ale tak jak już to podkreśliłem ktoś tak stwierdził i jakoś to argumentował - trzeba by poszukać na forum.

Może faktycznie stabilizator w gumie nie ma się ruszać/obracać,a tylko guma ma pracować razem z nim i ściśle go obejmować?

Pozdr

panowei dzis patrzalem pod autko i cholera leje mi ze wspomakania kiery i ta guma jest cala napeczniala i w oleju
i czy to moze byc przyczyna skrzypienia czy raczej powinna miec smarowanie jak jest obgichana i nie powinna skrzypiec czy moze nie ten olej ?????

U mnie skrzypi z przodu jak kręce kierownicą lub najeżdżam na "cycki murzynki" Powód ,który za kilka dni sie wymieni - wyrobione łączniki a dokładniej łącznik stabilizatora.

Pozdrawiam