MotoNews.pl

Getz - przegląd po 30000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Czeka mnie przegląd po 30000 mojego Gacka (1.1). Pytanie do tych ktorzy to już przeszli, ile płaciliście?

Czyzby nikt nie robił przeglądu po 30000 km?
Za wszelką odpowiedź bedę niezmiernie wdzięczny!!

[ wiadomość edytowana przez: Brutus25 dnia 2006-09-12 21:13:13 ]

Robiłem przegląd w Accencie po 30000 - kosztowało mnie to:
- Olej Mobil - 150 zł
- Filtr oleju - 25 zł
- wkład filtru powietrza - 55 zł
- przegląd mechaniczny - 225 zł

mam klimę, ale obylo się bez wymiany filtra (a to kosztuje podobno ok 200 zł)- serwis stwierdził, że w zasadzie nie trzeba - filtr przedmuchali i wyczyścili w ramach przeglądu.
Prawdopodobnie w przypadku Getza ceny będą podobne

PS. ponieważ przegląd 30000 wystąpił znacznie wcześnij niż 2 lata- po upływie 2 lat byłem w przeglądzie karoserii - 30 zł

Brutus, poszukaj na forum, ja sam nie pamiętam już ile zapłaciłem za przegląd 30 kkm, ale pamiętam że o tym pisałem. Był jakiś topic o przegądach.

Dzieki za odpowiedzi, niestety na forum się nie doszukałem nic odnosnie przegladu po 30000 dlatego załozyłem nowy wątek.

Cytat:
2006-09-12 23:17:09, Adalbert pisze:
serwis stwierdził, że w zasadzie nie trzeba - filtr przedmuchali i wyczyścili w ramach przeglądu.

tak nawiasem zrobili cię delikatnie mówiąc w "konia", nie wolno przedmuchiwać filtrów p/pyłkowych (od klimy), tracą swoje zasadnicze właścicwości, ponieważ są one pokryte czymś w rodzaju mikrowłókien pozwalających na dokładne oczyszczenie napływającego powietrza np. z pyłków itd. Filtr p/pyłkowy należy wymieniać nie żadziej niż co rok