Ropa w benzynie !!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam kolegów , szukałem na forum ale znalazłem tylko temat jak ktoś wlał benzynke do ropy, mnie zaś interesuje odwrotna sytuacja, koleś ze stacji zaproponował mi po okazyjnej cenie 60 literków benzyny ze ściągniętego zbiornika. Podobno koleś miał jeszcze ropy na jakieś 20km tak wskazywał mu komputer i dolał sobie na szybkiego 60 litrów benzyny. Może mi ktoś powiedzieć czy nie zaszkodzi taka mieszanka mojemu silniczkowi. 2.0 16v. Pozdrawiam i z góry dzieki za odp.

Napewno zaczni kichac, mulic,przygasac,check sie zapali.Ale powinienes dac rade to wyjezdzic.Pytanie czy sie oplaca.

Gra nie warta świeczki, chyba że prawie za darmo tę benzynę dostajesz. Jeszcze do mojej 8-zaworówki z jakimś uszlachetniaczem bym wlał albo do gaźnika, ale do twojego nie.

Co najwyżej będzie za tobą siwo jak za Wartburgiem lub Trabantem,no i może ciężej odpalać.

koleś chce 1,5 za litr....już sam nie wiem

witam
przytrafiła mi sie analogiczna sytuacja zalałem zbiorniczek za free do pełna (autko to polonez silnik rovera) i jak dojechałem do skrzyżowania (ok 400m) to slady w postaci białego dymu jeszcze nie opadły na wolnych prawie wcale nie polecam kupowac takiego paliwka napewno swiece do wymiany bo szybciej sie wypala.
pozdr
WojtGda

p.s. mocy nie miał wcale pod góre musiałem na 2 piłowac.

Lepiej załóż gaz. hehe 5 litrów ropy zrobi z twego silnika eldupę.

gaz to ja już mam . ciekawe po co te forum, człowiek zadaje pytanie a tu raz na jakiś czas jakiś dup...się wymądrza zamiast normalnie napisać, żałosne.........

Cytat:
2007-01-25 14:28:13, tutrus pisze:
gaz to ja już mam . ciekawe po co te forum, człowiek zadaje pytanie a tu raz na jakiś czas jakiś dup...się wymądrza zamiast normalnie napisać, żałosne.........

Przecież normalnie napisali, że się nie opłaca!!
Kupiłeś limuzyne i chcesz jakąś gnojówke do niej lać z psełdooszczędności. Policz lepiej ile wydasz na remont silnika.
Za jakiś czas się okaże, że zamieścisz posta "omega 2,0 słaba, nie przyśpiesza i nie chce palić, POMOCY".
Masz gaz to jeździj na nim i też będzie oszczędnie

Cytat:
2007-01-25 14:28:13, tutrus pisze:
.....jakiś dup...się wymądrza .....

Inwektyw tutaj jeszcze nie było

dobra,dobra może troche przesadziłem..........dla urażonych sorry...

Jakiś angielski programik oglądałem i zrobili testa: do diesla zalali benzynkę a do benzynki na odwrót. Oczywiście nie same inne paliwo, tylko symulując niby że "normalnie" się ktoś pomylił. I ropniak nie ruszył wcale a benzynka zrobiła kawałek. Zeby nie skłamać nie pamiętam, ale nie więcej niż kilometr. Dość wiekowe to były pojazdy.

A daaawno temu kupiłem kiedyś okazyjnie benzynkę do maluch po bardzo okazyjnej cenie. Mieszanka musiała być niezła bo kichał, prychał, zdychał ale jichał

-----------------
Stahu

Ja się uraziłem, posłuchaj kazika i jego eldupę to moze zakumasz.

Dostałes prostę odpowiedź. Nie wierzszy zalej......
i będzie eldupa.

Cytat:
Może mi ktoś powiedzieć czy nie zaszkodzi taka mieszanka mojemu silniczkowi.

Katalizatorek zaliczy szybciej zgon i czujnik tlenu też..... Do dwutakta jakiegoś takie pomyje się może nadają, ale nie do omegi....