W środku smród spalin, że nie idzie oddychac.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Stojąc w miejscu po włączeniu nawiewu w środku nie idzie wytrzymać...czasami. Układ wydechowy wydaje się być w dobrym stanie. Gdzie szukać problemu? Zima przecie tuż tuż.!?

moze masz dziury w podlodze?? lub we wnece bagaznikowej

Smród zaczyna się po włączeniu nawiewu. Ustaje po jego wyłączeniu.

A w podłodze na próżno szukać dziur, uszczelki w bagażniku są ok.

no dziwne nawew daje od przodu,,,hmmm...dostaje sie do dmuchawy przykry zapach,,,ale jak spaliny sie tam dostaja hmmm...jedynie przez dziury w ukl. wydechowym. albo ci silniczek dmuchawy smierdzi :/

jest takie dziwne połączenie pomiędzy silnikiem a właściwym układem wydechowym. jakoś śmiesznie się nazywa. miałem z tym problemy (śmierdziało spalinami w aucie i pod maską) aż w końcy mechanik wstawił zamiast tego jakiś elastyczny łącznik. Pomogło.

Kanał i szukaj pomiędzy silnikiem a katalizatorem przewiewów

[ wiadomość edytowana przez: Piotrunio dnia 2006-09-13 20:35:31 ]

amasz uszcelke pod maska na przegrodzie (miedzy silnikiem dmuchawy a komora silnika) -jezeli nie to tam zaciaga u mnie tam zaciaga cieple powietrze i takim dmucha caly czas

a sama nieszczelnosc to odpal i wejdz pod samochod bedziesz wiedzial gdzie jest nieszczelny

A może kto wie, gdzie szukać wlotu powietrza do dmuchawy w 1,8 TD (90km)?

pod maska w podszybiu

mam taką prostokątną uszczelkę pod maska jeśli chodzi o to, gdziś na wysokości gdzie są spryskiwacze.

A może separator kwalfikuje sie di wymiany ?
To taki czarny cylinderek po prawej strony od kierowcy.
U mnie po wymianie środkowego i końcowego tłumikarz wybił pierścień uszczelniający i to może być powodem. Krwiopijca chciał mnie naciąć na połączenie elastyczne za 120 zł plus robocizna ale poszukałem u tłumikarzy i za 15 zeta kupiłem pierścionek + 10 zł za włożenie. I sprawa się zamkneła.
Odnośnie separatora koszt to 119 zł gdzie byś nie pytał.