Dziwny kangur... ma ktoś taki problem?!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mój kangur różni się troche od tego którego wy opisujecie. Essi skacze tylko na gazie, na benzynie ani nie drgnie - chodzi idealnie Na gazie też dobrze tylko czasami, nie zawsze skacze ale jak skacze to tylko do 2500obr/min. i tylko wtedy jak jest rozgrzany. powyżej 2500 chodzi idealnie. Nie wiem co jest tego przyczyną... może instalacja gazowa? Ma już 4 lata i od prawie roku nie bylo przeglądu. Samochód zakupiłem 5miesięcy temu. Ale od goscia którego kupowałem mówił że miał ten problem od jakiegos czasu i mówił że przyczyną tego prawdopodobnie są nieoryginalne kable łączące świece. Możliwe że to może być to?
Z góry dzięki za odpowiedzi pozdro

Jeżeli kable to raczej się zużyły a nie że nie orginalne,stosuje się różne zamienniki... Mi mojego kangura usunęli czyszcząc zawór biegu jałowego,normalnie cudotwórcy bo inni mechanicy to chcieli odrazu pół silnika wymieniać.... A wracając to wiem że ten zawór przy gazie ma duże znaczenie (sami gazownicy tak mówią),a na benzynę nie ma takiego wpływu.Więc na benzie chodzi gładko a na gazie szaleje.Proponuję go wyczyścić i zobaczysz,jak nie pomoże to podjedź do gazowników niech sprawdzą ustawienia.Swoją drogą to pewnie już mu się należą nowe filtry gazowe i powietrza,to też ma duży wpływ na jakość jazdy i spalania gazu.

Looo mamo ! kto stosuje zamienniki kabli WN zwlaszcza posiadajac LPG ???

chodziło o to że nie koniecznie muszą być zaraz motorcraft

Do lpg mozna probowac NGK ale napewno nie te polaki Jan costam ktore sa o kant pupy potluc.... Na 7 gazownikow wszyscy radzili mi tylko mc aby nie plakac ze auto strzela na lpg

I tu się z kolegą zgodzę ! Lepiej odrazu zainwestować i mieć święty spokuj.

wracajac do problemu autora.... no wiec przyczyn moze byc wiele poniewaz problem wystepuje na lpg...

najprostsze jakie mi przychodza do glowy to wymiana filtru gazu, kabli WN, swiec, regulacja gazu... sprawdz czy nie lapie lewego powietrza, filtr powietrza moze byc juz do wymiany, oraz to oczym pisal MARCIN2 czyli czyszczenie ZBJ

[ wiadomość edytowana przez: kormoran dnia 2006-09-15 00:02:02 ]

a ile samochód ma przejechane na gazie?? Bo może już trzeba myśleć o membranach w parowniku?

filtr powietrza wymieniłem, świece kupiłem i bede jutro wymienial, a na gazie to juz lekko pod 100tys bedzie dochodzil przebieg... Mam zamiar jechac do mechanika od instalacji gazowych za niedluo i zobaczymy co on poradzi.
Czyli mówice że oryginalne kable WN są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania?? Ile mogą kosztwać i z jakiej firmy najlepiej kupic?Motorcraft? z tego co się orientuje to koszt ok 100pln

ja za Motorcrafta do zeteca zaplacilem 140 zlotych... ktos z klubu ma taniej...

Cytat:
2006-09-15 11:49:45, kormoran pisze:
... ktos z klubu ma taniej...

ma slawas....coś koło 100 zł chyba ....

Ja w sklepie w olsztynie zakupiłwm za 98,00 zł orginale Motorcrafta

przy 100kkm na LPG juz można spokojnie myśleć o membranach w parowniku.