Zamkneli Edonkey

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niestety stało sie.... wyłączyli moim zdaniem najlepszego P2P

"Zamknięto Razorback 2. Na tym serwerze zaindeksowanych było około 170 milionów chronionych przez prawo autorskie utworów (filmów, gier, programów...). Właściciel serwera został zatrzymany. Serwer eDonkey2000 (w skrócie eD2K) nie przechowuje żadnych plików, a jedynie indeksuje (kataloguje) informacje na temat tego, gdzie są one w sieci dostępne. Federalna Policja belgijska dokonała akcji związanej z jednym z największych takich serwerów.
"

klik

[ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2006-09-17 00:33:39 ]

informacja "troszkę" przedawniona

Nie całkiem przedawniona.
Dopiero od środy ze mną nawet edonkey lite nie chce gadać.
Straszy tylko wyświetlajac mój IP, nazywając mnie złodziejem i informując że zostałem zaindeksowany.

Czas wrócić do Kaazy?

[ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2006-09-17 20:06:03 ]

tak jak pwoeidział Navi-wcale nieprzedawniona o ile kilka dni to juz stara wiadomosc

co do kazyy to ona teraz niby tylko legalnie dziala płacąc producentom za piosenki-i faktycznie zainstalowałem ostatnio kazee i niedosc ze nic niemogla znaleźć to jak juz cos znalazła to trzeba bylo zaplacic 0.99$

z tego co wiem bearshare'a jakis czas temu tez zamkneli

w tej chwili jeszcze chyba taki w miare to pozostaje EMULE

pozdrawiam

A ja ostatnio sobie sciagnalem IMESH 5 i bardzo sobie chwale. Edonkey tez mi padl.

ja cały czas korzystam z osiołka i nie narzekam i z tego serwera też korzystałem za pośrednictwem tego programu a pisząc że informacja przedawniona chodziło mi m.in. o datę tego artykułu
Cytat:
klik

informacja jest z 26-02-2006 i niektórzy nawet zapomnieli że taki serwer istniał

Z ta indeksacją IP to jest taki numer, że wystarczy wejść na stronę eDonkey i juz jest się złodziejem, a w moim przypadku pokazuje się nie moje IP ...

bearshare caly czas dziala

Przestał działac program eDonkey , natomiast cały czas działa (na tych samych serwerach zresztą) eMule.
Serwer Razorbac został zamknięty chyba juz dobry miesiąc lub dwa temu.

Dużo szybciej ściaga się wszystko Azureusem (sieć BitTorrent).

Idealne rozwiązanie to eMule do spokojnego nie zapychającego łącza ściągania i obok Azureus jak chcemy mieć np. film lub grę jeszcze tego samego dnia.