Nie można ustawić czasu,daty...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem dzisiaj przestawić zegar na automatyczne nastawianie czasu poprzez odbiór sygnału ze stacji RDS ale okazało się że nie działają te dwa przyciski nad wyświetlaczem, przynajmniej wszystko na to wskazuje,czy jest mozliwość że coś się zwiesiło czy po prostu schrzaniły sie te przyciski, bo wszystko inne działa, nie jest to może takie ważne bo zegara nie przestawia się codziennie ale lepiej byłoby gdyby to było sprawne. Miał ktoś podobny problem?

U mnie też jest problem z przestawieniem daty i zegara, ale gdy dość mocno dociskam przyciski to łapie styk i jest możliwość ustawienia.Tylko z czuciem!! Jednym przyciskiem aktywujesz kolejno segmenty, a drugim ustawiasz cyfry. Tak jest w omie B, nie wiem jak jest w omie C.

[ wiadomość edytowana przez: Tom_J dnia 2006-09-16 23:32:38 ]

Bo trzeba dłużesz przytrzemać, żeby zaczęło mrugać.

Cytat:
2006-09-17 06:44:41, Mariosomegos pisze:
Bo trzeba dłużesz przytrzemać, żeby zaczęło mrugać.

próbowałem na różne sposoby, gdy dłużej przytrzymasz to aktywacja przechodzi multipleksowo na inne pola (ale też nie zawsze) nie te, które chcę ustawić ale jakoś moźna ustawić, będę musiał kiedyś to rozebrać i sprawdzić co jest.

No to ja będę musiał to rozebrać, bo też próbowałem na różne sposoby-dłużej, mocniej i nic

mam to samo dałem spokój

spróbuje zamontować inne zegary (komp)

A mi samo się ustawia po resecie