Przerywa na 3, 4 i 5 biegu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pomózcie, moj Rs2000 nie chce sie wkrecac od 5 tys tylko przerywa im wieksza predkosc tym gorzej nie ma znaczenia czy jedzie na gazie czy na benynie. Pierwsze 2 biegi jeszcze znosnie ale pozniej im szybciej sie jedzie tym gorzej

Najpierw sprawdź kody błędu komputera. Jest na forum. Potem będziemy ew. dalej myśleć.

Sprawdzalem na zgaszonym silniku nie wiem czy tak sie to robi ale wyszly 52 i 84 czyli chyba nic z tym zwiazane, zastanawiam sie co do czujnika tego co jest na pompie zaraz kolo napisu EFI od strony podszybia to jest chyba jakis czujnik od powietsza kiedys jakis kod z nim mi wyskoczyl. Zauwazylem ze im szybciej sie jedzie czyli wiekszy pęd powietsza tym sie bardziej nie chce sie wkręcać

Kodów podanych przez Ciebie komputer w RSie nie obsługuje Czujnik o którym piszesz to czujnik temperatury powietrza zasysanego. A jeśli osiągi zależą od prędkości pojazdu, to sprawdź np. czujnik prędkości (VSS), jest zamocowany na wyjściu linki ze skrzyni.

czujnik predkosci zawsze mialem odpiety i nic sie nie dzialo stalo sie to nagle jakas dziura nie wiadomo skad

To sprawdź, czy gdzieś w dolocie, w okolicach filtru powietrza nie masz dziury.

a sprawdź szczotki od alternatora... ja miałem tak że jak jechałem wolno to było ok, ale jak już się rozpędziłem i silnik miał wysokie obroty to silnik zaczął "przerywać"...
powodzenia ja miałem tylko wytarte szczotki

misiaczek wyszło mi na kodzie błędów uszkodzony alternator, u mine jest coś takiego że przy przyspieszaniu lekko przerywa, przytyka, ale jak jade równomiernie to już nie przytyka

Hmmm... no ja miałem tak że jak dodawałem gazu to on mi hamował silnikiem, jak odjąłem to się wyrównywały obroty i lekko mogłem przyspieszać

ale u mnie przerwa nie caly czas tylko od 3 biegu wzwyz jak sie szybciej jedzie, sprawdze czy gdzies nie dostaje lewego powietrza

wszystko dziala ulozylem od nowa mikser na silikonie i dziala jakies nieszczelnosci byly

Cytat:
2006-09-29 18:23:03, redcar2 pisze:
wszystko dziala ulozylem od nowa mikser na silikonie i dziala jakies nieszczelnosci byly

No to extra. Cieszę się razem z Tobą.