Piękna 127 .... była :D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zdjęcia.... tata mial kiedys taka piekna 127 .. no wlasnie .. miał a ja do dzisiaj mam pamiątki na goleniach sami oceńcie

127 sport z drugiej serii ... kupcie mi takiego...
albo 903 z pierwszej.
gdy chciałem kupić auto to między innymi myœlałem nad 127 ale znajomy powiedział że wstydził by się tem jeŸdzić

mi najbardziej podobają się 127 z pierwszej serji, są poprosty śliczne

Na temat 127 MKI moge sporo powiedziec bo w tej chwili zdzieram juz 2 egzemplarz, obecny to roczniki 73 produkcji polskiej, poprzedni 74 wloszczyzna.

autko jest naprawde sliczne, swietnie sie go prowadzi bo na dosc twarde zawieszenie i dobrze trzyma w zakretach.
Jesli chodzi o silnik to w przypadku wlocha po dobrej regulacji i 60 tys od kapitalki palil 5,8 na trasie i 6,3 w miescie wiec bardzo ladnie.

Z osiagami jest nie najgrorzej 47 KM z 705 kg radzi sobie calkiem niezle...schaody zaczynaja sie w chwili kiedy ja wiecej niz 3 osoby, w tedy brakuje mocy.

Konstrukcja jest nieskomplikowana w 40 min. mozna w pojedynke wymontowac skrzynie wymienic sprzeglo, doscisk i poskladac.

Z obecnym jest troszke gorzej bo silnik jest z Zastavy i ciezko jest zejsc ponizej 8l/100. Po za tym waga silnika powoduje jeszcze wieksze dysproporcje w rozkaldzie masy (tyl mozna podniesc samemu).Trzeba bardzo dbac o silentbloki i amorki. Po za tym jest ekstra, polecam wszystkim ktorzy chce miec zwinne oszczedne autko o prostej konstrukcji.

ja chce 127!!!
mam pytanie czy 903 da sie ubezpieczac w przedziale pojemnosci do 901cm? np polonezy podobno 1600 mozna ubezpieczac w tej samej kategori co 1500
to byl jeden z powodów dla ktorych go nie kupowalem(oprócz tego sprzeciw sił wyższych ) no i kłopot z częściami... narazie maluszek jeździ bez zarzutu...ale te 127...

Bardz mi przykro ale ulgi na 127 nie bylo....silnik 903 podchdzi juz pod kat. 901-1250