A ja mam...... equalizer`a w essim :D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w tytule, firam - jakiś JENSEN (7kanałówka). Chodzi aż miło, w pelni spelnia swoja funkcje (podpiety pod suba).

Ps. wie ktos moze jak stoi takie cos cenowo ??

Ps.2 ramka (to drewno) to bedzie w przyszlosci czarne drewno, lub poprostu pomalowane na czarno, na dzien obecny poprostu nie mialem innej okleiny, a nie chcialem zostawic samej plyty

[ wiadomość edytowana przez: ToFastMKIV dnia 2006-09-06 23:27:32 ]

Nie rozumiem stwierdzenia podpięty pod suba .. to znaczy że ten eq tylko wspomaga suba ? znaczy że sub podłączyłeś pod eq a resztę głośników nie ?

wez lakier matowy w sprayu i pokoloruj ta ramke lub sprubuj z jakas inna okleina bo to sie kloci i to bardzo

Cytat:
2006-09-07 07:33:53, Raven pisze:
Nie rozumiem stwierdzenia podpięty pod suba .. to znaczy że ten eq tylko wspomaga suba ? znaczy że sub podłączyłeś pod eq a resztę głośników nie ?

reszte glosnikow moge podpiac, ale wtedy do suba musze miec zwrotnice, zeby tylko sam bas puszczala. Przy takim ustawieniu jak teraz, sub poprostu odtwarza to co powinien

Cytat:
2006-09-07 09:57:33, ToFastMKIV pisze:
reszte glosnikow moge podpiac, ale wtedy do suba musze miec zwrotnice, zeby tylko sam bas puszczala. Przy takim ustawieniu jak teraz, sub poprostu odtwarza to co powinien

No niby tak, ale eq nie spełnia swojej roli. On przecież jest stworzony do korekcji każdej z częstotliwości a nie powinien służyć do wycinania średnich i wysokich. Zwrotnica powinna być w radiu i we wzmaku.

Cytat:
2006-09-07 10:03:16, Raven pisze:
No niby tak, ale eq nie spełnia swojej roli. On przecież jest stworzony do korekcji każdej z częstotliwości a nie powinien służyć do wycinania średnich i wysokich. Zwrotnica powinna być w radiu i we wzmaku.

zwrotnica bedzie jak wzmak bedzie, poki co jest wszystko ustawione tak aby bylo OK, jak dojda graty to sie troche poprzestawia

i browarek sie też pojawił na fotkach...

moze ktos napisac po ile chodzi taki equalizer (firam - jakis JENSEN - ponoc amerykanskie), jeszcze nie zaplacilem (w sumie zrobilem kolesiowi radyjko za to) i jestem ciekaw ile kosztuje takie "coś"

Cytat:
2006-09-07 10:10:19, ToFastMKIV pisze:
moze ktos napisac po ile chodzi taki equalizer (firam - jakis JENSEN - ponoc amerykanskie), jeszcze nie zaplacilem (w sumie zrobilem kolesiowi radyjko za to) i jestem ciekaw ile kosztuje takie "coś"

Poszukaj na allegro, mi się wydaje że 100 to przesada, wygląda dość staro w sensie kształtów.

Mam jeszcze jedno pytanko, na tej środkowej fotce widzę na kratkach nawiewów dwa przyczepione kółka to są zapachy czy tweetery ?

Cytat:
2006-09-07 10:14:02, Raven pisze:
Poszukaj na allegro, mi się wydaje że 100 to przesada, wygląda dość staro w sensie kształtów. Mam jeszcze jedno pytanko, na tej środkowej fotce widzę na kratkach nawiewów dwa przyczepione kółka to są zapachy czy tweetery ?

gdzie tam tweerery to sa zwykle zapachy, tweetery sa w przenich naroznikach pod szyba

Cytat:
2006-09-07 10:51:51, ToFastMKIV pisze:
gdzie tam tweerery to sa zwykle zapachy, tweetery sa w przenich naroznikach pod szyba

Boś mnie Pan wystraszył

Cytat:
2006-09-07 12:25:15, Raven pisze:
Boś mnie Pan wystraszył

Raven, widze ze znasz sie troche na audio, moze bys doradzil co wsadzic do mk4 w miejsce przednich głośników ?? mam tam wstawione bassy od vectry (16cm), o ile we vetrze graly elegancko to u mnie prawie wcale nie graja. tyl zgrywa sie az milo ale przod hmmmmmmm

Cytat:
2006-09-07 12:28:50, ToFastMKIV pisze:
Raven, widze ze znasz sie troche na audio, moze bys doradzil co wsadzic do mk4 w miejsce przednich głośników ?? mam tam wstawione bassy od vectry (16cm), o ile we vetrze graly elegancko to u mnie prawie wcale nie graja. tyl zgrywa sie az milo ale przod hmmmmmmm

Panie w Mk4 to gorszy problem, nie grają bo tam praktycznie nie ma przestrzeni, głośnik wkłada się do wnętki pod nogami i on włazi i koniec. Jeśli nie chcesz przerabiac i ciąć tapicerek to nie ma złotego sposobu i raczej efekty będą mizerne.

Mały update

teraz aqualizer prezetuje sie tak: