Esperaka czas zakończył się,,,,

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szanowne Klubowe Koleżeństwo,

I ja - Kiniusia - postanowiłam dokonać pewnych istotnych zmian w swoim życiu motoryzacyjnym.
Espero sprzedałam 25 listopada(o czym już wspominałam w innym wątku) i tegoż samego dnia dokonałam kolejnego zakupu.
Nowym nabytkiem jest Renault Laguna 1,9 dTi Kombi.
W porównaniu z esperakiem ów obecny wóz jest wyposażony bardzo dobrze. Przynajmniej na ten czas spełnia on moje wszelkie wymagania wyposażeniowe.
Lagunka rocznik 1999, kolor butelkowy zielony metalic, buda kombi, silnik 1,9 dTi, podgrzewana przednia i tylna szyba, podgrzewane lusterka, otwierana szyba w tylnej klapie, alufelgi 15'', halogeny, cztery elektryczne szyby, elektryczne lusterka, klimatronic, ABS, podgrzewane przednie fotele, komputer pokładowy, immobiliser, centralny zamek, wspomaganie kierownicy, 4xairbag, radio/CD(zmieniarka na 6 płytek w bagażniku) radio sterowane przy kierownicy, relingi dachowe, tapicerka welurowa.

][/URL]

]

]

]

]

]

[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2007-12-12 08:47:20 ]

Pytania od złomgunowicza
- Przebieg
- Pochodzenie (kraj/zagranica) - pewno zagranica, bo dTi z PL jest praktycznie niedostępne.
- Grzeje Ci przednia szyba?
- Cena

PS.1. Podgrzewana szyba tylna to już w sraluchach była
PS.2. Relingi, alusy 15'' i welur to standard w złomgunach (relingi w kombi).

Kupiłam z przebiegiem 190400 tys. km.
Pierwszym właścicielem był szwab. W Polsce pierwszym właścicielem był mój Brat, a drugim obecnie jestem ja.
Owszem grzeje przednia szyba.
Kupiłam za 15 tys.

Cytat:
2007-12-12 08:52:11, Kiniusia pisze:
Kupiłam z przebiegiem 190400 tys. km.

Ja 198.

Cytat:
Owszem grzeje przednia szyba. Kupiłam za 15 tys.

A u mnie tylko w 1/4. Trzeba będzie jakieś OC z opcją SZYBY wykupić bo 1500 zł to ja nie wydam ze swej kieszeni.
Ja dałem 18500 (1999r), ale od 1-go i jedynego właściciela. Jeszcze czarne blachy mam.

Cytat:
2007-12-12 09:02:06, piotr_ek pisze:
A u mnie tylko w 1/4. Trzeba będzie jakieś OC z opcją SZYBY wykupić bo 1500 zł to ja nie wydam ze swej kieszeni. Ja dałem 18500 (1999r), ale od 1-go i jedynego właściciela. Jeszcze czarne blachy mam.

Hm,,,hm,,,,,z tą szybą to mas zrację, musze pogadać ze swoim ubezpieczycielem.

Cytat:
2007-12-12 09:11:46, Kiniusia pisze:
Hm,,,hm,,,,,z tą szybą to mas zrację, musze pogadać ze swoim ubezpieczycielem.

Ale przecież Tobie grzeje (przednia).

Cytat:
2007-12-12 09:25:13, piotr_ek pisze:
Ale przecież Tobie grzeje (przednia).

Owszem,,,,ale zapytać nie zaszkodzi.

Kinia coś poplątałaś z linkami
Tak będzie lepiej

Ładne autko, ale ....

Całkiem fajny ten kombiaczek a ile pali ON?

Kisztanku(dziękuję za ułożenie fotków ),,,,,co za ALE????

Rudi, na trasie pali między 4,9 a 6 ON (w zależności jak się go ciśnie). Po mieście kole 7 ON.

[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2007-12-12 13:38:08 ]

miłe ma wnetrze i obszerne
o dislu nic nie napisze bo zostane zlinczowany chyba
raz jechałem liftbackiem 2.0 jako pasazer
i zawieszenie laguny to cos jak esperak na amorach seryjnych.....miękko

Cytat:
2007-12-12 14:57:23, pawel12356 pisze:
(...) o dislu nic nie napisze bo zostane zlinczowany chyba (...)

A ja powiem, że już się przyzwyczaiłem do diesla i jak dziś wsiadłem w ave, to jechałem jak ostatnia niemota...
Auto nie "jechało"...
Oczywiście na początku - po paruset metrach umiejętność "wraca" i znów mozna wyciągać do 5 tys obr...

Cytat:
2007-12-12 14:57:23, pawel12356 pisze:
miłe ma wnetrze i obszerne o dislu nic nie napisze bo zostane zlinczowany chyba raz jechałem liftbackiem 2.0 jako pasazer i zawieszenie laguny to cos jak esperak na amorach seryjnych.....miękko

Pawel ja się tam nie obrażę i nie zlinczuję CIe jak wyrazisz Swoje zdanie w temacie diesli.
Ile głów tyle zdań, nie z każdym trzeba, nalezy czy tez musi się człek zgadzać.
Co zaś do miękkości, to gotowam rzec, że chyba laguna jest miększą.

[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2007-12-12 15:35:37 ]

ładne duże kombi....

gratulacje

brrrr renault laguna i meganka kombi dla mnie to okropieństwo zle sie prowadzi i ma pełno dziwnych wad ..

megnka kombi dach cieknie.. drzwi skrzypią... odpadły gumy z pedałów i sie slizga ...skrzynia jakas taka nie poreczna wszystkie [przełaczniki nie robia klik tylko wszystko jest takie masłowate......wole auto które sie czuje w trakcie jazdy a nie takiego muła... sunacego po jezdni jak kostka smalcu..ja bym na twoim miejscu kinia brał Omege..mam nadzieje ze jestes zadowolona ja nie jestem i ze bedzie dobrze ci słuzyc...

Cytat:
2007-12-12 13:37:30, Kiniusia pisze:
...co za ALE????

No gratulacje! Niech służy i często się o specjalną troskę nie upomina

Dobre rodzine auto. 2 foteliki i wózek bez składania wchodzi

Cytat:
2007-12-12 16:45:43, greenberg pisze:
brrrr renault laguna i meganka kombi dla mnie to okropieństwo zle sie prowadzi i ma pełno dziwnych wad ..

???

wszystkie [przełaczniki nie robia klik tylko wszystko jest takie masłowate......wole auto które sie czuje w trakcie jazdy a nie takiego muła... sunacego po jezdni jak kostka smalcu..
[/quote]

Ja i Kinia mułów nie mamy... zapewne też nam specjalnie nie rdzewieją pomimo braku bitexu na wszelkich narażonych na rudą elementach. A ta masłowatość to domena wszystkich francuzów. Ot taki styl.

fajne autko, ale... jak to jest z tą tylną szybą - żeby to miało sens to trzeba zwinąć roletę... a jak zwiniesz roletę to strach cokolwiek tam zostawić... więc otwierasz klapę i zaciągasz roletę - na jedno wychodzi...

Cytat:
2007-12-12 18:51:29, piotr_ek pisze:
??? wszystkie [przełaczniki nie robia klik tylko wszystko jest takie masłowate......wole auto które sie czuje w trakcie jazdy a nie takiego muła... sunacego po jezdni jak kostka smalcu..

Ja i Kinia mułów nie mamy... zapewne też nam specjalnie nie rdzewieją pomimo braku bitexu na wszelkich narażonych na rudą elementach. A ta masłowatość to domena wszystkich francuzów. Ot taki styl.
[/quote]

o dziwo meganka nie jest bitexowana pape nie pozwala....
a rdzewieje dach , klapa bagażnika... i bable w róznuchy miejscach dach juz nawet cieknie...

silnik 1,6 benzna 110 km a zbiera sie wolniej niz espero ...
a co do wad moim zdaniem to jest kilka.. typu..
odłazi obicie deski rozdzielczej (to szare) fotele skrzypią , z pedałów gumy spadaja , dch cieknie , klapa rdzewieje , spryskiwacz tylnej szyby cieknie non stop.... skryznia krótka i drążek drga w czsie jazdy jak wibrator made in china... i duzo innych dupereli ...

auto nigdy nie bite salonówka kupiona przez pape w 2002....z rocznika 2001 listopad przebieg 174 tys..

dlatego nie lubie maganek ani lagun jak renault to espace z dislem roczniki od 96 sa strasznie fajne tam przynajmniej wszystko klika skrzynia ma pole manewru drązka wieksze niz 10 cm kwadratowych a układ kierowniczy nie jest mułowato smalcowy ..

ogólnie auto jest strasznie irytujace i go nie lubie.. tyle.. jak na 6 latka uzywanego 5 lat to dziad..