Instalacja elektryczna i alarm i .....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich grupowiczow. mam takie pytanie. zamontowalem w omesi b alarm i mam takie dwie funkcje w alarmie jak domykanie szyb po zalaczeniu alarmu i autolock po przekreceniu stacyjki. i mam wlasnie problem z podlaczeniem tego. moze si ektos z tym juz spotkal i pomoze. mam aktualnie tak ze dziala mi tylk opcja domykania szyb przy zalaczaniu alarmu a to dlatego ze sa dwa przewody w instalacji omesi ktore odpowiadaja za zamkniecie centralnego i mam aktualnie podlaczone do jednego z nich i dzialaja szyby za to nie dziala tzw autolock. w momenci epodlaczenia do drugiego przewodu dziala autolock ale nie dziala domykanie. wie ktos moze jak to zrobic aby dzialaly obie te rzeczy? z gory wielkie dzieki za info. pozdrawiam
ps. korzystajac z okazji jakiej firmy polecicie instalacje II generacji do omesi b 2.0 16V, pytam poniewaz jest kilka firm a nie wiem jaka wybrac.
a i jeszcze jedno. mam pod filtrem powietrza pewien kompresorek i do czego on sluzy? widzialem na postach ze mam szukac czegos co sie zwie novomat ale nie znalazlem.

A co sadzicie na temat instalacji II generacji firmy Lovato do omesi?

Na temat pompki pod filtrem. Jeżeli często urychamia ci się na chwile po włączeniu zapłonu (trzeba odczekaćjakieś 10s.) to jest to to co u mnie w omiedze KOMBI (bo to to mają tylko kombi oczywiście) - jest to pompa tylnych amortyzatrorów (wyrównuje auto do poziomu). jak chcesz sprawdzićto np. wjedź przednimi kołami na krawężnik i poczekaj chwilę to powinny się napompować, lub załaduj bagażnik(ale w tym przypadku będzięsz tylko słyszał ale chyba nmie zobaczysz rużnicy bo o to tu chodzi by auto stało tak samo bez obciążenia i obciążone)

Cytat:
a i jeszcze jedno. mam pod filtrem powietrza pewien kompresorek i do czego on sluzy? widzialem na postach ze mam szukac czegos co sie zwie novomat ale nie znalazlem.

Czesc Syciu
Poszukaj sobie po Nivomat lub Nivo lub po polsku Automatyczne Poziomowanie Nadwozia

Tak jak pisal Feather ma to za zadanie utrzymyc sam. na tym samym poziomie gdy wsiada minimum 3 osoby lub zaladujesz bagaznik

Syciu

Jezeli masz polska instrukcje do Omy B to wejdz na strone 108. Jezeli nie masz to podaj mi na priv maila - wysle ci zdjecie.

na temat instalacji gazowej
lovato nie znam ale piszesz ze masz inne do wyboru ja zdecydowanie polecam elpigaz mialem juz 5 instalacji (w roznych autach oczywiscie) tej firmy obecnie mam w omci 20 16v sekwencje tej firmy nigdy sie nie naciolem sa to instalacje typu
"ziz" czyli zaloz i zapomnij czesci eksploatacyjne sa tanie (filtry itp)
polecam
aha i cena jest w miare ja zaplacilem 3500 zyli

[ wiadomość edytowana przez: JEMI dnia 2006-09-28 17:05:16 ]