Zmierzyłem kompresje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w 1,8D i wyniki 2,9 - 2,9 - 3,1 - 3,0. Mechanik powiedział ze w normie. Czy na pewno ? W książce czytałem ze powinno byc 2,8 do 3,4.

Jeżeli to co podałeś na podstawie książki to jest norma to przecież Twoje wyniki mieszczą się w tej normie?Nie rozumiem o co Ci chodzi.

Cytat:
2006-09-22 22:03:33, Henryk pisze:
Jeżeli to co podałeś na podstawie książki to jest norma to przecież Twoje wyniki mieszczą się w tej normie?Nie rozumiem o co Ci chodzi.

tak ale przy dolnej granicy

Cytat:
2006-09-22 22:07:12, szmichal pisze:
tak ale przy dolnej granicy

Ale w normie.A czy Twój silnik jest całkiem nowy? czy moze ma już jakiś spory przebieg?
Myślę że te wyniki są przyzwoite i w miarę równe jest cisnienie pomiedzy poszczególnymi cylindrami...a to jest dość istotne.

Jak ja bym chciał mieć taką kompresję w Wannie, moim zdaniem wynik na 4+

Cytat:
2006-09-22 22:28:08, Raven pisze:
Jak ja bym chciał mieć taką kompresję w Wannie, moim zdaniem wynik na 4+

ale mi poprawiles humor na noc. dzieki..

Ja zamierzam zrobić sobie badanie kompresji w moim TD w piątek za tydzień. Chętnie też pochwale się swoimi wynikami. Z góry wiem, że Wynik będzie... tragiczny. O-100km/h ok. 25 sekund, kto mnie pobije?

Cytat:
2006-09-22 22:57:27, am80 pisze:
Ja zamierzam zrobić sobie badanie kompresji w moim TD w piątek za tydzień. Chętnie też pochwale się swoimi wynikami. Z góry wiem, że Wynik będzie... tragiczny. O-100km/h ok. 25 sekund, kto mnie pobije?

25 sekund ??? co ty do setki z czwartego ruszasz ???
jaki masz przebieg i na jaki kolor kopci ?

Jaki przebieg to nie wiem, auto sprowadzoen z Niemiec, moze miec 120 tys, albo 220, albo 320tys km. Na IV biegu od 60-100 w 18 sekund. Normalnie powinien w ok 9sekund. Kopci na błekit, wie że wychowałem sie nad morzem i nie pozwala mi o nim zapomniec. Taki kochany jest mój Escorcik

Jak będzie 27 na którymś garnuszku, dopiero można się zaczynać frasować... U Ciebie jest OK...

Się pochwale
nie wiem ile mam na kopresji bo nie robilem tego badania, ale na IV biegu od 60-100km/h w dwie osoby wyszlo mi ok 8 sek. test powtórzylem dwukrotnie zawsze czekalem az dojdzie do troszke ponad 100 km/h zeby przeklaman nie bylo dotatkowo koniec trasy byl juz lekko pod gorke, takze chyba z kompreche mam oki.

Cytat:
2006-09-22 22:00:15, szmichal pisze:
w 1,8D i wyniki 2,9 - 2,9 - 3,1 - 3,0. Mechanik powiedział ze w normie. Czy na pewno ? W książce czytałem ze powinno byc 2,8 do 3,4.

Sam jestem ciekaw jaka kompresje ma moj.Jak ci odpala zimą?

Cytat:
2006-09-23 21:52:16, kaes pisze:

Pewnie jak każdy essi na ON, niezależnie od kompresji Chłe chłe chłe no i zrazu nieśmiały, a potem już pełny, radosny klekocik

Cytat:
2006-09-23 21:52:16, kaes pisze:

Nie wiem, to będzie pierwsza zima.