Sprezyny zawieszenia - Carina...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich... w sobote stalo sie to czego spodziewalem sie juz od jakiegos czasu - pekla mi przednia sprezyna zawieszenia naprawde nie wiem jak ktos mogl tak wymeczyc te sprezyny - jak juz kupilem to autko to wszystkie mialy ulamany jeden zwoj od dolu - potem zaczely sie robic coraz slabsze i teraz dokonczyly swego zywota auto zaczyna mnie denerwowac i chyba je sprzedam - no ale trzeba je wczesniej naprawic... niestety na szrotach Cari II jest bardzo malo - i sprezyn do niej nie udalo mi sie znalezc... jak myslicie czy mozna zalozyc sprezyny od Cari E maja taka sama srednice - sa tylko troszke ciensze (o jakies 0,25mm) i wyzsze (o 1,3 cm)... ceny nowych sa kosmiczne wkurza mnie juz to auto w ciagu okolo dwoch miesiecy musialem wladowac w nie 1000zl... czyzby zaczal sie okres dokladania? moze ktos wie gdzie mozna kupic tanio takie sprezyny (albo moze ktos trzyma takie w szopce albo garazu ) pozdrowionka - bede wdzieczny za wszelaka pomoc.

zadzwoń

604 722 220

jak będą służę pomocą w wysyłce
pozdro

http://ekatalog.intercars.com.pl/
zobacz tu albo w JapanCars napewno bedą tańsze.

Rogacek - dzwonilem pod ten numer - i ktos tam stwierdzil ze to pomylka... najtansze nowe jakie znalazlem to 123 zl za jedna plus wysylka.. mysle ze uzywane moga kosztowac polowe tego - finanse niestety az krzycza zeby je oszczedzac przez chwile kombinowalem zeby od innego auta dopasowac sprezyny - ale ciezko znalezc podobne no i chyba nie byloby to zbyt madre...

obawiam się ze jak spręzyny popekane to i amorki sa do d.... (wymiany) i wtedy to ma sens wymieniac komplet amor-sprezyna. Ciekawe czy z zawieszeniem nic sie nie stalo? 123 PLN to troche kasy ale kupno uzywek moze okazac sie kosztowniejsze jak znów pekną.

No i stalo sie - kupilem nowe i wymienilem... przy okazji powiem gdzie znalazlem najtansze z najtanszych sprezyny (123zl) - to sklep internetowy www.moto-czesci.com - goscie twierdza, ze sa bezposrednim importerem czesci firm, ktorych katalogi widnieja po prawej stronie - troche kosztowalo mnie to nerwow - bo po pierwsze chcieli cala kase na konto od razu, po drugie jakos ten ich sklep prymitywny mi sie potem wydal i malo wiarygodny... no ale skonczylo sie dobrze - przyslali w ekspresowym tempie i tanio (15 zl przesylka kurierem) oryginalnie zapakowane sprezynki Kilena po wymianie okazalo sie ze moje auto wcale nie jest takie niskie i jezdzi sie duuuzo lepiej fakt ze teraz przod jest wyzej niz tyl ale co tam prawie nie widac obejrzyjcie sobie ceny dla porownania powiem ze w auto-landzie chcieli za sprezyny 170zl - pozdrowionka