Jak obspawac bude[126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wczoraj zdjalem mate bitumiczna i chcialbym obspawac bude w malcu.Moglibyscie powiedziec mi jakie elementy karoserii obspawac .

obowiązkowo gniazda amortyzatorów z przodu i z tyłu,dobrze jest też wzmocnić łączenia podłogi z nadkolami i można jeszcze obspawać mocowanie resora i szpilki

i tylne wachacze

ja bym jeszcze dodał obspawanie wahaczy i wzmocnienie progów

dzieki
a macie moze fotki obspawanej budy?

Mocowanie amortyzatorów i szpilki resora, puścić spaw pod tylną kanapą (poprawić istniejący), rozpórki przednih i tylnych amorków, zespawać słupki dachowe niedaleko głowy kierowcy i pasażera (taka przerwa tam jest), wzmocnić prętem wachacze, i KONIECZNIE zespawać podłogę z przodu z nadkolami (seryjnie jest to NIEZESPAWANE).

w malcach czy kantach nic nie jest spawane

wszystko jest zgrzewane i to tak jak sie komu podobało

a co do obspawania to z pewnych zrodeł wiem ze stawia sie przetopy we wszystkich mozliwych połaczeniach wzdłuznych pomiedzy zgrzewami, poprzeczne tez nie zaszkodzi, z duzym akcentem na okolice mocowania elementow zawieszen

w autku mounteza obspawywałem bude i marcin mowi ze odczuł róznice w prowadzeniu samochodu, wiec nie jest to pic na wode

pozdrawiam

kazdy blacharz jak mu powiesz ze chcesz bude obspawac ci to zrobi. wedlug mnie najwarzniejsze sa mocowania zawiasau

kazdy blacharz jak mu powiesz ze chcesz bude obspawac ci to zrobi. wedlug mnie najwarzniejsze sa mocowania zawiasau

Jak masz klatke to nic nie spawaj, jak nie masz to spawaj tylko pod warunkiem że bierzesz udział w jakiś próbach sprawnościowych albo bardzo mocno go użytkujesz.Przygotuj się że jak zaczniesz bawic się migomatem trzeba będzie to lakierować i prawdopodobnie miejsca w których spawałeś najszybciej wyjdą rdzą

widynek i mountez przygotowali elegancki artykuł na stronę www o obspawaniu - teoria + fotki. Z tego co mi wiadomo pojawi się też artykuł o obspawaniu Fiata 125p.

Bedzie niebawem na F&F tylko widynek wróci z "podróży"

Ja słyszałemteorie że pospawanie budy z zewnątrz, oprócz gładkiego wyglądu, też ją usztywnia. Od zewnątrz to znaczy: wszystkie łaczenia blach.

Aha jeszcze jedno. Jeśli boda będzie wzmocniona warto też silenbloki i wszystkie tulejki metalowo gumowe wywalić i dać bez gumy rzeby ustawienia w czasie jazdy sie nie zmieniały. To wyczyttałem w książce "tuning i sportowe modyfikacje" Polecam.
Ale to tylko do auta exploatowanego w sporcie bo do jazdy na codzień to już sie chyba nie nadaje.

[ wiadomość edytowana przez: _Szary dnia 2004-08-15 08:15:04 ]

Szary mowisz zeby wstawic unibole czy jakos tak to sie tam nazywa ?

Cytat:
2004-08-14 22:17:21, moch pisze:
wzmocnić prętem wachacze

Błąd!!! Nie robi się tego.. lepiej wyrwać pół budy, czy pogiac wachacz?? Coś puścic musi przy doje***niu...

Cytat:
2004-08-15 11:53:10, Kuner pisze:
Cytat:
wzmocnić prętem wachacze

Błąd!!! Nie robi się tego.. lepiej wyrwać pół budy, czy pogiac wachacz?? Coś puścic musi przy doje***niu...

BTW kuner jestes może ze złotopolic???

[ wiadomość edytowana przez: Poramancza dnia 2004-08-15 12:13:09 ]

Kuner i Ty brutusie przeciwko mnie? Ale masz rację. Zot4rowi też wyrwało blachę. No dobra mój błąd.

Cytat:
2004-08-15 12:12:05, Poramancza pisze:
Cytat:
2004-08-15 11:53:10, Kuner pisze:
Cytat:
wzmocnić prętem wachacze

BTW kuner jestes może ze złotopolic???

[ wiadomość edytowana przez: Poramancza dnia 2004-08-15 12:13:09 ]

łoo... a czym spowodowane jest to pytanie?:> Jestem z Raszyna, małej podwarszawskiej wioski...

Cytat:
2004-08-15 11:12:21, maskekk pisze:

Nie wiem jak sie to nazywa. Możliwe że unibole w każdym bądź razie bez gumy. Podobna strasznie sie wszystko trzęsie dudni itd. strasznie męczące.

Cytat:
2004-08-15 13:06:50, _Szary pisze:
Cytat:
2004-08-15 11:12:21, maskekk pisze:

Nie wiem jak sie to nazywa. Możliwe że unibole w każdym bądź razie bez gumy. Podobna strasznie sie wszystko trzęsie dudni itd. strasznie męczące.

jop uniballe, a kto w sporcie mysli o komforcie czlowieku ?

Napisałem przecież że to sie nadaje tylko do auta używanego w sporcie, że po mieście nie da rady z tym jeździć.