Filtr z dmuchawy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie czy pod cienka plastikowa oslona przy podszybiu powinien znajdowac sie jakis filtr bo gdy wlacze dmuchawe to lekko zaczyna sie wydobywac "zapach" jakby z odkurzacza?

oczykiwsie,ze powinien sie znajdowac...poczekaj jeszcze troche a beda Ci sie sypaly liscie do srodka

[ wiadomość edytowana przez: desperos dnia 2006-09-26 21:01:19 ]

No to nieżle. Jak kupiłem swojego to żadnego filtra nie miał i nawet nie przyszło mi do głowy, że powinien być. A po każdym wyjeździe na Mazury przez miesiąc sypie mi się z nawiewów "nasienie" brzozy czy jakiegoś innego drzewka. molloch dzięki za inspirację

ja tez nioe wiedzialem o jakims filtrze. Gdzie on jest, trzeba sciagacv podszybie?

Filtr powinien być
Ale nia ma takowego modelu do Espero
Jak się zaprzyjaźnisz z panią o imieniu Wyszukiwarka to Ci pokaże gotowy szablon jak i z czego go najlepiej zrobić
Ktoś go zrobił i wrzucił fotki na forum

Pani W chyba mnie nie lubi bo żadnych zdjęć nie znalazłem.

Boś żółtodziub
Wyszukiwarka nie działa jeżeli nie jesteś Memberem
T U T A J coś powinieneś znaleźć na ten temat

Cytat:
Boś żółtodziub

Dzięki, nie wiedziałem. A tak przy okazji, kiedy mi się kolor dzioba zmieni i od czego to zależy?

filtra oryginalnie nie było, - wielki błąd. nawet niespecjalnie jest na niego miejsce.
Najlepiej zamontować filtr kabinowy od Mondeo III (na allegro za około 40 zł) - trzeba by go lekko przyciąć i przykleić pistoletem na gorące gluty.

Jak ci śmierdzi odkurzaczem to prawdopodobnie masz zawalony śmieciami układ wentylacji. Pojedź do warsztatu, wymontuj rezystor dmuchawy (od strony komory silnika) i dyszą przedmuchaj sprężonym powietrzem kanał powietrza. Powinno wylecieć około 0,5 kg liści i innych gadżetów.
Jak masz klimę to jedź też na dezynfekcję układu.

klima jest ale nie nabita

Cytat:
2006-09-27 19:07:23, molloch pisze:
klima jest ale nie nabita

w takim razie zapach pochodzi pewnie z gnijących truchł owadów zebranych na parowniku. Przedmuchanie i dezynfekcja, a przed zimą koniecznie nabicie klimy (pewnie najpierw wymiana skraplacza)