O ile można planować głowicę???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WItam !!!
Mam pewien dylemat w zwiążku z tym, że będe miał wymienianą uszczelkę pod głowicą no i aż żal nie wykożystać okazji jaka sie nadarzy, chodzi mi o splanowanie głowicy mam seryjny(przynajmniej narazie) silnik, mam tylko przerobiony dolot (rurka od 600)

No i mam pytanko dotyczące i ile można spplanować głowicę w seryjnym malcu ??? no i czy jest jakiś minus tej operacji ???

Moim zdaniem to spokojnie mozesz walnac sobie jakies 1,5mm...
bo 2mm to juz pod jakis waleczek sportowy...

Temat rzeka
Począwszy od kosmetycznych 0,2 do okolo 8mm(o takich wartościach słyszałem). W każdym razie tak na początek polecam gdzieś w granicach 1,5-2,0 mm. Więcej to już strefa znacznych mocy i przeciązeń natomiast mniej nie ma sensu. Do standardowego wałeczka ewentualnie lekko przefazowanego powinno byś OK. Jeśli natomiast masz do czynienia z jakimś wyczynem to jedyne co pozostaje to szukanie "tego czegoś". Powodzenia.

cześć, do seryjnego bączka polecam pomiędzy 1,0 a 1,5mm
ja mam 1,0mm (plus pare gadżetów), a efekty niektórych zaskakiwały (i zaskakują nadal )

O j zaskakują zaskakują. Widziałem, słyszałem i naprawdę pod wrazeniem jestem! Widocznie prawdą jest, że: "maluch maluchowi nie równy".

dokładnie ja również proponuje tak do 1.5 mm

A ja mam 4,4mm i różne inne przeróbki i mam nadzieje że będzie gotes teraz tylko zamontować koło zamachowe po stoczeniu i wyważeniu i będzie dopiero wypas....mam nadzieje....jak nie masz wałka sport to śmiało wal 1,5mm-2mm i poczujesz różnice i będzie gites a inni