Problem z syrena alarmową.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Coś sie stało z syreną alarmową. Przy załączaniu jest inny dzwięk, a jak zacznie wyć to bardzo dziwnie jakby akumulator siadał-tak wyje że nie wiadomo czy uciekać czy sie śmiać Alarm jest niefabryczny, ma juz 6lat. Możliwe żeby syrena już sie "skończyła"?. Jak to sprawdzić?
Mam chyba taką syrene. Chyba bede zmuszony kupić nową to powiedzcie jak rozróżnić czy jest ona jednotonowa czy sześciotonowa. Alarm mam eurosec z pilotem GN 5.

pozdrawiam

jak masz syrenę bez własnego zasilania to wyjmij ją i podłacz do akumulatora jeżeli nic się nie zmieni to ją exmituj w wiadome miejsce jak się poprawi to sprawdż połączenia zwłaszcza masę.
jak masz syrenę z własnym zasilaniem ( najczęściej poznać po dodatkowym włączniku na obudowie ) to trzeba ją rozebrac i wymienić wewnętrzny akumulator , jak rozłożysz będziesz wiedział o czym mówię

Dzięki za rade.
Mam syrene bez własnego zasilania. Podłączyłem pod akumulator,nie ma poprawy więc wiadomo. Jest to syrena jedno tonową, na allegro sa po 12zł więc mały koszt, chyba ze we W-ku znajde gdzieś tańszą.

Na allegro są tez syreny które mają 6 tonów. Nie wiem o co chodzi. Może taka 6-cio tonowa będzie inną muzyczke grała przy kradzieży czy co. Jak znajde w mieście jakaś tańszą co ma 6 tonów to też można taką zamontować?

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2006-09-28 14:13:17 ]

6 tonów była modna 10 lat temu. Wszyscy ją mieli. Dla mnie kiszka, ale karzdy lubi co innego i nie sugeruj się.

Jeszcze nie slyszalem syreny 6 tonowej więc nie mam porównania. Bez komplikacji niepotrzebnych zakupie 1 tonową. Trza szybko kupić bo mi omege ukradną a przecież w zime omega potrzebna najbardziej

pozdrawiam

kolego jak masz erosec zawsze możesz zamówić potrzebne elemnty tam gdzie zamawiał twój montażysta:
link do eurosec

poproś grzecznie bo koleś sprzedaje tylko hurtowo ale jak sie ładnie poprosi to sprzeda bez narzutu detalicznegoo po hurtowej cenia i z tego co pamietam syrena z własnym zasilaniem kosztuje ok 45 zł (BS-36). ja nie zakładałbym innej jest najlepsza w swojej klasie. trzeba tylko uważac zeby nie ukręcić kluczyka w zamku. a tak montowałem w pierwszym swoim aucie starszy model tej syrenki i jeździ juz prawie 10 lat bez psucia sie.
pozdr

Cytat:
2006-09-28 14:11:44, omegafan pisze:

Na allegro są tez syreny które mają 6 tonów. Nie wiem o co chodzi. Może taka 6-cio tonowa będzie inną muzyczke grała przy kradzieży czy co. Jak znajde w mieście jakaś tańszą co ma 6 tonów to też można taką zamontować? pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2006-09-28 14:13:17 ]

Syrena sześciotonowa to taka która waży 6 ton !!!