Kucyk mi piska:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
pyt.1
Od jakiegos czasu dochadza w moim kucu jakies dziwne piski, cos tak jakby guma tarla o metal, obejzalem cala zawieche nic nie znalazlem odzalowalem flache i pojechalem na stacje diagnostyczna do znajomego przetrzepal mi auto na sciezce i tez wszystko OK zero luzow, nie wiem co moze byc przyczna, moze ma ktos jakies sugestie za co sie zabrac.

pyt.2
jak w kucu ustawia sie sprzeglo?? moje sie juz troszke slizga i chcialbym je ustaiwc, i tu mam dylemat czy jak sprzeglo bieze na gorze to sie linke przyciaga czy popuszcza bo im bardziej nad tym sie zastanawiam tym bardziej stwierdzam ze blednie mysle.

Pozdrawiam CzEkCzEk

a ja mam problem z piskiem ale inny. wymienilem pasek od alternatora i skubany dalej piszczy przy odpalaniu, alkbo jak popada, co to moze byc nówka pasek zeby piszczal, nie spotkalem sie z czyms takim...

do cendry
moim zdaniem zbyt slabo naciagniety pasek piszczy bo sie slizga jak jest mokry

do czekczek
myśle ze regulacyjne linki sprzegla trzeba wkrecic na pancerzu skracajac w ten sposob linke ( luz miedzy sruba regulacyjna a przegroda silnika powinien wynosic 5-6mm)

Dzieki za odpowiedz, ale regolacja niestety nic nie dala sprzeglo ladnie zbiera na srodeczku ale niestety przy wyprzedzaniu jak dam wiecej "owsa" moim konikom to sprzeglo ma tedencje do slizgania, wiec szykuje sie do wymiany tarczy a przy okzji uszczelnie troszke silnik.

Mam pytanie chce w silniku wymienic uszczelniacze walu, walka rozżadu i zaworowe, oraz miske olejowa bo sobie przerdzewiala i olej przesiaka, tak sie zastanawiam czy sie z tym babrac z kanalu czy moze wymontowac caly silnik i miec spokojny dostep do wszystkiego jakie jest waszezdanie na ten tamat??