| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2006-09-26 21:01:30 Witam
Takie pytanko mam cos mi stuka w tylnym zaiweszeniu podczas jazdy, stuk nasila się wraz ze zwiększaniem obiążenia bagażnika oraz tylenj kanapy. Stuk jest trochę podobny do tego jakby ktos siedział w bagażniku i stukał młotkiem
Moje podejrzenie gumy na wachaczach ale czy słuszne? Ile takie gumy kosztuja ? Przy okazji zrobienia tego chce wymienic spręzyny tylne + amory Co do sprezyn chce takie: spręzyny myśłe że będa OK, chyba nie będzie za wysoko stał? Co do amorów mam większy problem myśle nad czyms takim: amory lub takim amory2 i sam już nie wiem które wziąć. |
desperos Klubowy Weteran ![]() Volvo V70 II Lublin | 2006-09-26 21:04:17 ciekawa sprawa bo u mnie tez tak jest ale ja myslealem,ze mi sie wydech gdzies poluzowal i stuka w podloge |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2006-09-26 21:08:45
No właśnie kurcze tez tak myślę o wydechu, jak tak raz zajrzałem pod auto to mógłby stukac może o wachacz. I to może sie potwiedzac bo dzis jak stałem na świtłach miałem obiążone autko to podczas postoju tez jakby postukiwało, więc może jednak wydech ? |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2006-09-26 22:22:49
No właśńie tak tez mi się klaruje obraz że u mnie tez jest chyba podobnie. Więc jak znajdziesz jakas przyczyne tego stanu rzeczy to napisz |
NightFox Daewoo Espero 1.5 Poznań | 2006-09-27 12:21:51 U mnie stukało długi czas był to tlumik.. zrobiłem.. i w ten sam czas zmienilem spręzyny tylnie, ale ona zaczely mi skrzypieć na zakrętach i przy obciażeniu, myśle że to tylnie amory. Już i tak wymagają wymiany.
[ wiadomość edytowana przez: NightFox dnia 2006-09-27 12:22:30 ] |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2006-09-28 07:33:43
Co do sprężyn...oryginały sobie odpuść CO do amorków...na licytacji Kayab'a gośc nawet nie napisał czy sa to olejowe czy "gazowe" (no chyba że mi na oczy padło)...i jak to mówi pożekadło " takie mięso to psy jedzą" ...ja by sobie gościa odpuścił. |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2006-09-28 12:20:34 U mnie okazało się że to wydech....
Ja wszedłem pod auto i zobaczyłem to... aż dziwię się ż emi się to na trasie gdzies nie urwało. Do wymiany poszedł środkowy tłumik---totalnie przerdzewiały oraz katalizator---totalnie wypalony zrobiła się z niego grzechotka i lekko był przytkany też,zamiast katalizatora wstawiłem tam taką strumienice wyglądem go przypominającą. Autko zdecydowanie lepiej jeżdzi szczególnie jest to odczuwalne na benzynie. Sprawa amorów na tył co byście polecili? gazówki ? olejowe które były by lepsze? Sprężyny wiem że kupię wzmacniane, tylko właśnie nie wiem widziałem tez niby oryginalne daewoo wzmacniane jest coś takiego czy to jakas ściema? |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-09-28 15:39:57
wszystko ok, ale cena wymiany tak z 3 razy za dużo. Wymiana sprężyn i amorków z tyłu jest prosta jak wymiana kół (jedynie może być problem bo śruby trzymające amortyzatro są zabezpieczone przed samoodkręceniem i ciężko idą, mechanik nie powinien wziąść za to więcej niż 50 zł. |
AndQ Daewoo Espero Zielonka k. Warszawy | 2006-09-28 16:24:48
Nie ma sprawy... 10$ |