RS2000 rozrusznik nie kreci

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witacie klubowicze.Mam problem z odpaleniem auta ktory zwiazany jest prawdopodobnie z jakas blokada elektroniczna.
Wyjalem skrzynke bezpiecznikow z auta i akumulator i tak auto stalo przez miesiac. Po zalozeniu wszystkiego rozrusznik nie kreci. Mam skrzynke na ktorej jest napisane rly asy-door lock control 91ag 14a093 cc. Wydaje mi sie ze z tym czyms jest to zwiazane bo skrznka jest podpieta identycznie jak przez wyciagnieciem.
Moze ktos mial podobny problem.

door-lock to raczej jakis centralny chyba...

gdzies przy aku powinienes miec zlaczke na przewodzie czarnym z czerownym paskiem, najprawdopodobniej z jednej strony wtyczki kabelek bedzie mial inna srednice, rozlacz je, i ten ktory idzie do wewnatrz komory silnika i tam do rozrusznika, podlacz bezposrednio pod + aku, oczywiscie wczesniej przekrecajac stacyjke, zostawiajac na luzie itp, powinien zaczac rozrusznik krecic, bo ten przewod wlasnie idzie od stacyjki z + do uruchomienia rozrusznika, jak bedzi ekrecic bedziesz mial pewnosc ze to nie wina rozrusznika.

[ wiadomość edytowana przez: zenq dnia 2006-08-15 10:51:58 ]

Sprawdze rozrusznik ale nie wydaje mi sie zeby nie krecil bo caly czas dzialal, zostal tylko odpiety akum i wyciagnieta skyrznka napewno dobrze jest podpieta bo mam zdjecia z podlączenia skrzynki przed demontarzem ale sprawdze rozrusznik na krotko

a elektromagnes rozrusznika???
idzie prad na rozrusznik ale ten nie kreci bo magnes nie załapuje...
sprawdz to moze pomoze...

A może aku się rozładował? Ja tak miałem kilka dni temu - grało radyjko, nie odpalałem a potem nie chciał kręcić. Dziwna sprawa była, bo światła i wszystko świeciło się jasno jak normalnie a rozrusznik ani drgnął.
Co więcej - podpięcie się kablami do innego autka nic nie dało. Dopiero na holu ruszył z biegu, pogazowałem go trochę i wszystko minęło.
A tak mi się przypomniało, bo wtedy też majstrowałem przy skrzynce - wpianłem i wypinałem wiązki, przepalałem bezpieczniki