Czy w tym miejscu powinna być uszczelka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chodzi mi o uszczelke pomiedzy gaźnikiem weber 1.4i na wtrysku a pokrywą z filtrem powietrza? Nie mam w tym miejscu uszczelki a wydaje mi sie że powinna być... co sądzicie na ten temat?
Opary z gazu i benzyny dostają się do filtra powietrza. widać zacieki na pokrywie...(narazie niewiellkie ale są)

Cytat:
2006-09-17 00:44:18, lobo-essi pisze:
Chodzi mi o uszczelke pomiedzy gaźnikiem weber 1.4i na wtrysku a pokrywą z filtrem powietrza?

Ja też nie wiedziałem czy ma być czy nie (a nie miałem) i dorobiłem sobie z gumy taki owal na wymiar... Nie pamiętam teraz, ale chyba przeglądałem rysunki w książce i była.

Pozdrówka

u mnie też nie było więc to chyba norma ale jak koledzu kupiłeł w sklepie z simeringami dałem chyba 1,7
i teraz jestem spokojny.

Jest na bank One wykonane są z takiej jak by gąbki która się wykrusza. Kupowałem ją w ASO ale nie pamiętam za ile.

klik

[ wiadomość edytowana przez: Podola dnia 2006-09-18 15:51:17 ]

Oki dzieki
pozdro

1,4i to wtrysk jednopunktowy a nie żaden gaźnik.Gaźnik to jest gaźnik a wtrysk to wtrysk.
Zupełnie inne 2 urządzenia o całkowicie innej zasadzie działania.

Witam.

Cytat:
2006-09-18 15:49:38, Podola pisze:
Jest na bank One wykonane są z takiej jak by gąbki która się wykrusza. Kupowałem ją w ASO ale nie pamiętam za ile. klik [ wiadomość edytowana przez: Podola dnia 2006-09-18 15:51:17 ]

A gdzie zamówiłeś uszczelkę?

I mam jeszcze jedno pytanie: co to jest to czerwone, widoczne na zdjęciu, w obudowie filtra? Od spodu odchodzą od tego dwa przewody-rurki. Do czego one służą? I czemu służy to czerwone ustrojstwo?

[ wiadomość edytowana przez: Kerry dnia 2006-09-26 19:52:30 ]