Przeróbka wskaźnika poziomu benzyny na wskaźnik gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Czy ktoś już coś takiego robił albo ma w swoim esperaku? Chciałbym sobie coś takiego zrobić dokładnie żeby działało w ten sposób że podczas jazdy na benzynie wskaźnik pokazuje poziom benzyny a podczas jazdy na gazie poziom gazu.

Nie wydaje mi sie to zbyt trudne do przejścia ale nie chcę walczyć jak juz ktoś to zrobił. Pomocnym mogłoby być jakby ktoś mógł mi podać rezystancje przy skrajnych wychyleniach czujnika poziomu benzyny.

pozdrawiam

Cytat:
2006-09-27 23:25:22, Bazyliszekk pisze:
Witam, Czy ktoś już coś takiego robił albo ma w swoim esperaku? Chciałbym sobie coś takiego zrobić dokładnie żeby działało w ten sposób że podczas jazdy na benzynie wskaźnik pokazuje poziom benzyny a podczas jazdy na gazie poziom gazu. Nie wydaje mi sie to zbyt trudne do przejścia ale nie chcę walczyć jak juz ktoś to zrobił. Pomocnym mogłoby być jakby ktoś mógł mi podać rezystancje przy skrajnych wychyleniach czujnika poziomu benzyny. pozdrawiam

słyszałem o takim czyms ze montuja to w autach seryjnych od 2 lat rzem z instalka gazowa ale w serwisie jesli sie by nawet dało w espero to bedzie to kosztowało napewno ale takie cos to słyszałem ze montuja i sie spisuje DETONATOR

Jest to dosyć zaawansowana przeróbka-gra nie warta świeczki jeśli masz już instalkę.Kolega miał instalkę Elpi gazu w nubrii i ta instalka miała już tą funkcję.Ale jak chciałem dołożyć taką funkcję do istniejącej instalacji to stwierdzili,że trzeba wymienić komputer,wielozawór w butli itp itd.
Cena ok.800zł.

Mój kolega ma takie cos w lanosie, wskaźnik poziomu gazu zrobiony na wskaźniku benzyny.
Nie jest to takie bardzo precyzyjne szczególnie przy toroidalnej butli.
I tak jeżdzi na kilometry.